Božja ruka srušila ubojicu u trenutku kad je htio nožem probosti svećenika

Ova neobična snimka prikazuje navodnog napadača naoružanog nožem kojeg je ‘svladala moć božja’ u crkvi u Kolumbiji.

Video pokazuje napadača kako skače sa svog stolca pred zajednicom vjernika u crkvi i, izvukavši veliki nož, trči prema ocu Pedru Pablu Martinu. Ali odjednom se zaustavlja nakon što je došao pred svećenika, koji reagira na napad riječima “Postoji snaga u imenu Isusa“.Dok svećenik ponavlja te riječi istim monotonim glasom, misteriozni napadač skida svoju kapuljači i prvo djeluje potpuno zbunjen, a zatim pada na pod kao da ga je zgrabila neka jaka, nevidljiva sila. Drugi su vjernici požurili razoružati ga, istovremeno ga optužujući zbog njegovog djela i ponavljajući svećenikve riječi.

Hram u kojem se incident dogodio, pentakostalna IPUC Bosa u kolumbijskom glavnom gradu Bogoti, ubrzo je na svojoj internet stranici objavio video drame koju su snimile kamere unutar crkve. Snimka je stavljena na stranicu pod naslovom “Maskirani čovjek napada svećenika ali ga je savladalo ime Svevišnjega”.

‘Sjedi i slušaj misu’

Službenici crkve tvrde kako je nepoznati napadač prišao svećeniku i šapnuo mu na uho kako će ga ubiti dok mu je ovaj odgovorio da sjedne i sluša misu.

“Imamo moćnog Boga i njegovo je ime Isus Krist. Postoji moć i snaga u isusovom imenu”, izjavio je glasnogovornik crkve.

Svjedok, koji je odbio da ga se imenuje, opisao je događaj kao “čudo”.

Ali kritičari tvrde kako je video montiran i optužili crkvu kako je napravila predstavu da bi dobila nove slijedbenike.


Svećenik je inzistirao u radio intervjuu da ništa ne skriva te da je video autentičan.

“Sto je posto autentičan. Ono što se je dogodilo prikaz je božje moći koja nas štiti od Zla”, izjavio je svećenik. “Rekao mi je ‘Došao sam te ubiti’, prije nego što me je pokušao napasti a ja sam mu rekao da se smiri, sjedne i posluša ostatak moje mise jer ga baš i nisam uzeo za ozbiljno”.

Sudbina napadača je u Božjim rukama

“Shvatio sam da me stvarno misli napasti tek kada sam ga vidio da ide na mene sa nožem. Zazvao sam božje ime kao instinktivnu reakciju, a on je pokazao svoju moć tako što je uklonio bijes koji je čovjek osjećao, a nakon čega je ovaj pao na pod”.

“Znam da sam optužen za lažiranje svega ovoga, ali to nije istina.”

Svećenik je tvrdio kako mu je kasnije nesuđeni napadač rekao kako mrzi svečenstvo te da ih je i prije pokušavao napasti i da je već proveo neko vrijeme u zatvoru. Ustvrdio je i kako je policija pozvana i nakon što su pretražili napadača za oružje pustili su ga jer je crkva rekla kako ne želi podizati tužbu.

“Siguran sam kako više neće pokušavati napraviti nešto ovako. Mislio sam podnijeti formalnu žalbu, ali odlučio sam ostaviti njegovu sudbinu u Božjim rukama.

Označeno u