ČUDESNO Beba stara samo tjedan dana preživjela operaciju srca

Roditelji ovog novorođenčeta bili su shrvani kada su im liječnici rekli da njihov tjedan dana star sin ima četiri prirođene srčane mane te mu je potrebna operacija.

Najgora noćna mora ovih roditelja ostvarila se kada su im liječnici rekli da im je sinu potrebna operacija srca. Preuranjeno rođen Leo prvo je dijete Aimee Roberts koja je bila shrvana kada su joj rekli da Leo ima prirođene srčane mane, piše Foxnews.

beba-operacija-srca-1.jpg

“Ništa nije gore do toga da morate svoje dijete predati kirurgu, a postoji mogućnost da će ono umrijeti. Nikada nisam toliko plakala.”, rekla je majka Aimee Roberts. (© Aimee Roberts / SWNS)

“Bilo je grozno. Čim sam saznala, postala sam histerična”, ispričala je 25-godišnja majka iz Engleske za SWNS. “Tjednima sam plakala”, rekla je Aimee koja živi sa svojim partnerom Alexom. “Naučili smo sve o ehokardiogramima, EKG-u, monitorima, krvnim slikama, dijagramima, rizicima i šansama.”

beba-operacija-srca-2.jpg

Britanski par zahvalan je liječnicima i medicinskim sestrama bolnice St. Michael’s u Bristolu što su spasili život njihova sina. (© Aimee Roberts / SWNS)

“Ništa nije gore do toga da morate svoje dijete predati kirurgu, a postoji mogućnost da će ono umrijeti. Nikada nisam toliko plakala”.

Novorođenčetu je dijagnosticirana koartacija (sužavanje) aortnog luka, Ductus Arteriosus Botalli (abnormalan protok krvi između srčanih arterija), višestruke rupe u srcu i promijenjen aortni zalistak (dva umjesto normalna tri listića).

S obzirom da je rođen tjedan dana ranije, liječnici su morali čekati sedam dana da dobije na  težini prije operacije. Aimee je rekla da je mogao umrijeti da su duže čekali.

“Sve nam se zamaglilo kada su krenuli pričati o rizicima, smrt je bila jedan od njih. Ostali rizici bili su paraliza, infekcija, oštećenje kralježnice, srčani udar i unutarnje krvarenje.”

Leova operacija je bila uspješna. “Oči su mu bile natečene, nije bio budan. Bio je prekriven žicama aparata koji je disao umjesto njega. Preko aparata su mu davali lijekove.”, Aimee se prisjetila prvog posjeta sinu nakon operacije.

Par je zahvalan timu liječnika i medicinskih sestara koji su spasili Leov život u Dječjoj bolnici u Bristolu.

“I dalje boluje od dvije srčane bolesti. Idemo na pregled krajem veljače. I dalje nije savršeno, ali mu stvarno dobro ide”, rekla je Aimee.

Preveo i priredio medjugorje-info.com/Foxnews.com