Dala je sve za liječenje sina od leukemije: U Riju u 41. godini

Uzbekistanska gimnastičarka Oksana Chusovitina prošla je preko trnja do zvijezda samo kako bi spasila svojeg sina, oboljelog od leukemije. Nevjerojatna životna priča 41-godišnjakinje i natjecateljice u Riju.

Potresna i traumatična životna priča 41-godišnje Uzbekistanke Oksane Chusovitine dirnula je sportsku publiku, ali i cijeli svijet. Ono što je učinila i to što se kvalificirala za Rio i natjecala na svakim Olimpijskim igrama od 1992. godine njeno postignuće čini još većim.

U Riju se natječe protiv gimnastičarki koje su po godinama bliže njenom 17-godišnjem sinu nego njoj. A upravo se oko njenog sina Alishera događa cijela radnja. Alisher je u dobi od tri godine obolio od leukemije, a borba za život i smrt Oksanu je odvela od samog dna do vrha i nevjerojatnog uspjeha.

edini način - liječenje u Kölnu

Bila je 2002. godina, a Oksana se vraćala iz južnokorejskog grada Busana zajedno sa svojim mužem Bakhtierom Kurbanovom gdje su se natjecali na Azijskim igrama. Primila je poziv svoje majke Nadezhde, koja je čuvala njenog trogodišnjeg dječačića, samo da bi čula zastrašujuće vijesti - mali Alisher kašljucnuo je krv i prevezen je u bolnicu misleći da je obolio od upale pluća, piše Daily Mail.

No ispalo je da je stvar puno ozbiljnija, Alisheru je po povratku roditelja u Uzbekistan dijagnosticirana leukemija.

Sve se događalo izrazito brzo, a liječnici su inzistirali na kemoterapiji što prije. U protivnom, dječačić će umrijeti u roku od mjesec dana. Znala je da liječnici u Uzbekistanu neće moći pomoći njenom sinu, stoga je prihvatila savjet tamošnjih liječnika i preselila se u Köln, gdje je karijeru gimnastičarke nastavila u lokalnom klubu.

Označeno u