Dirljiv prizor mlade djevojke zagrnute LGBT zastavom i starice na koljenima s krunicom u ruci u zagrljaju rasplakao svijet

Djevojka s LGBT zastavom kleknula je, zagrlila baku i prekrižila se


Dirljiv video iz Poljske pokazuje kako je načelo “Ora et labora” – “Moli i radi (djeluj)” koje živi jedna poljska starica dovelo do velikog preokreta u srcu mlade žene.

Mlada LGBT aktivistica koja je provocirala skupinu starijih gospođa koje su na javnom mjestu molile krunicu Božjeg milosrđa, ni u kojem obliku nije očekivala ono što će se zatim dogoditi – naime, jedna od starica kleknula je pred nju i poljubila joj noge.

Svećenik Krešimir Josip Bahmec karmelićanin je koji se trenutno nalazi na poslijediplomskom studiju duhovnosti u Rimu objavom na svojem Facebook profilu podsjetio je kako nas nijedna knjiga, obrazac, sadržaj ili forma ne može dovoljno poučiti o tome što je uistinu molitva:

"Često me pitaju za molitvu. Te savjet, te razgovor, te članak, te podcast...za sada se svemu tome slabo mogu posvetiti zbog obveza na fakultetu.
Imam mnogo knjiga i rječnika, leksikona iz molitve i duhovnosti. Svaki dan sam u knjižnici sa najvećom građom iz duhovnosti i molitvi. Stotine radova i doktorata...
Evo danas mi je kolega karmelićanin iz Brazila poslao pdf sa 1000 stranica o metodologiji molitve...
Richard Feynman, slavni fizičar i jedan od najomiljenijih sveučilišnih profesora je rekao da ako nešto ne možeš jednostavno i krako objasniti, da ustvari nemaš pojma o tome.
Pitao sam se znam li tako objasniti molitvu? Vidio sam danas sliku jedne od "dosadnih" starica koje mole po crkvama.
Da, znam jednostavno reći što je molitva. Ta starica.", napisao je O.Bahmec.

Često me pitaju za molitvu. Te savjet, te razgovor, te članak, te podcast...za sada se svemu tome slabo mogu posvetiti...

Objavljuje Krešimir JosipPetak, 30. travnja 2021.

Označeno u