Dirnula sve do suza: Bolesna djevojčica pjevala papi Franji

IMA GLAS ANĐELA: Alexia (15) jedna je od stotina pacijenata koji se liječe u dječjoj bolnici Federico Gomez koju je posjetio papa Franjo za službenog posjeta Meksiku.

Alexia Garduño (15), koja boluje od raka kostiju, do suza je dirnula gotovo cijeli bolnički odjel kada je zapjevala 'Ave Maria' papi Franji.

Papa je svog drugog dana u Meksiku odlučio iskoristiti priliku kako bi posjetio pedijatrijsku bolnicu Federico Gomez u Mexico Cityju, gdje je izljubio desetke bolesne djece i blagoslovio ih, a nekima je davao i lijekove, prenosi Daily Mail.

U bolnici su ga dočekali s oduševljenjem. Djeca su se okupila oko njega, a mališani prikovani za kolica uspjeli su naći snage da se pridignu kako bi zagrlili. Ipak, najveći dojam ostavila je Alexia čiji je anđeoski glas duboko dirnuo okupljene.

Papa Franjo zahvalio je liječnicima i medicinskom osoblju.

- Hvala svima zbog kojih se drugi osjećaju dobro, ne samo s lijekovima, već i kroz terapiju brigom. Oni pomažu pokazati da se i ovo vrijeme može proživjeti s najvećom količinom radosti. Terapeutska pažnje veoma je važna. Ponekad i nježan dodir puno pomaže u oporavku - kazao je, javlja Reuters.