Doniranim organima tragično preminule kćeri, spasili živote šestero djece

Sestre Robinson nakon teške prometne nesreće odvezene su u bolnicu, ali mlađoj Riley nije bilo spasa. Podlegla je ozlijedama, a u trenutku smrti držala je stariju sestru za ruku

Posljednja fotografija Riley Robinson (12) snimljena je neposredno prije smrti u bolničkom krevetu. U trenutku kad je umrla držala je za ruku dvije godine stariju sestru Peyton koja je ležala kraj nje, također teško ozlijeđena, prepuna rana i modrica.

Peytonov dlan stajao je u sestrinoj ruci isprepletenih prstiju.

Organe donirali i tako spasili 6 djece

Sestre su nastradale prije dva tjedna u prometnoj nesreći na motociklu kad su u jednom trenutku izgubile kontrolu nad vozilom i zabile se u drvo na imanju svoje bake u američkom Michiganu. Riley je vozila, a Peyton je sjedila iza nje.

sestre-robinson-1.jpg

Foto: Facebook Otac sa kćerima Riley i Peyton

 Njihov stariji brat Tyler (16), ih je pronašao i izvukao. Obje su odvezene hitno u bolnicu. Nakon što je Riley izdahnula otac Larry Robinson je odlučio donirati organe svoje tragično preminule kćeri. Njezini organi spasili su tako život šestero djece.

- Užasno nam je teško bilo potpisati papire za donaciju organa, ali ako ja ne mogu vratiti svoju kćer u život neka neki drugi roditelji budu sretni sa svojom djecom - rekao je otac. foto: Facebook Otac sa kćerima i sinom

Preživjela sestra mora na rekonstrukciju lica

- Život koji poznajete može završiti u samo jednoj sekundi. Moja Riley bila je dobra djevojčica, brižna i draga - istaknuo je. Peyton je također pretrpjela teške ozlijede uključujući prijelome ruke, lakta i ramena. Planiraju je podvrgnuti rekonstrukciji lica. Inače, djeca mlađa od 16 godina imaju pravo voziti rekreativna vozila ako su prošli sigurnosnu obuku i ako su pod nadzorom odrasle osobe.