Francuski predsjednički kandidat Zemmour: ‘Zaboravili smo biti vjerni svojim kršćanskim korijenima’

Početkom prosinca francuski novinar, esejist i filozof Eric Zemmour najavio je kandidaturu za predsjednika Francuske. Kandidaturu je najavio govorom objavljenom na Youtubeu, kojeg je u 24 sata pogledalo preko 2 milijuna ljudi. Nakon toga Youtube je ograničio video samo za punoljetne gledatelje, odnosno one koji svojom osobnom ili kreditnom karticom potvrde svoju dob, piše narod.hr.

Zemmour je u svom oštrom govoru istaknuo da su Francuzi prognanici u vlastitoj zemlji, da je na djelu zamjena stanovništva uz pomoć ilegalne migracije te je naglasio da Francuzi moraju vratiti svoj suverenitet, prepušten europskim tehnokratima. Nakon objave kandidature Zemmour je obećao biračima da će kao francuski predsjednik od prvog dana svesti migracije na nulu te da će od prvog tjedna izbaciti LGBT propagandu iz škola.

Zemmour, podrijetlom sjevernoafrički odnosno alžirski Židov, ovih je dana u posjeti Armeniji s kojom Francuska ima prijateljske odnose. Armenija je u dugotrajnom sukobu s Azerbajđanom kojeg podržava Turska. Zemmour je povodom posjeta kazao je da Armenija daje lekciju koju je Francuska zaboravila.

“Zaboravili smo biti vjerni svojim korijenima, svojim kršćanskim korijenima”, poručio je Zemmour.

Zemmour je posjetio i granicu Armenije i Turske te je Armencima kazao da su stoljećima uzor otpora.

Inače, u posjet Armeniji Zemmouru se priključio Phillipe de Villiers, ugledni bivši saborski zastupnik i brat Pierrea de Villiersa, bivšeg načelnik stožera francuskih oružanih snaga koji je prošle godine upozorio na mogućnost građanskog rata zbog masovnih migracija.

Dvije godine nakon požara Notre Dame i dalje propada, nošena plamenom političke korektnosti
Uz to, direktor predsjedničke kampanje Erica Zemmoura je bivši general bojnik franuske vojske Bertrand de La Chesnais. Zemmour je isto tako 11. prosinca poručio da je protiv izmjene katedrale Notre Dame modernističkom arhitekturom.

“Otkad se modernost sastoji od unakažavanja nevjerojatnog remek-djela, da bi ga se zamijenilo idiotskom fantazijom? Dvije godine nakon požara, naša katedrala i dalje propada, nošena plamenom političke korektnosti. ‘Emocionalni prostori’, ‘ekološka kapela’, inicijacijski put’, apstraktno slikarstvo’: u paklu imbecilnih i kičastih apstrakcija, demoni “wokeizma” bacaju se na najuzbudljivije pariško blago”, napisao je Zemmour za Le Point.

Zemmour je tekst završio pozivom Macronu da otkaže projekt. A ako ne, on će svečano osigurati da se Notre Dame obnovi kao Notre Dame, nakon što postane predsjednik.

Označeno u