"Frizer stilist provodi Nedjelje brinući za kosu beskućnika"

Mark Bustos je frizer stilist u luksuznom salonu u N.Y., ali ne mora sva njegova klijentela biti bogata, da bi si omogućila kvalitetu njegovih usluga.

Svake nedjelje, svoj jedini slobodan dan, uživa šetajući gradom u potrazi za osobama u potrebi, kako bi im ponudio svoju uslugu. Svakoj osobi uputi iste riječi ; "Želim danas učiniti nešto dobro za Vas".

Obično svake nedjelje Mark promjeni frizuru čak za njih šestero, i puno djela objavi na svom Instagram profilu. Za takve klijente Mark je na usluzi jos od ožujka 2012, kada je otputovao na put u posjet svojoj obitelji na Filipinima.

Tamo je platio jednom vlasniku frizerskog salona, te unajmio fotelju u njegovom salonu i počeo uređivati djecu u potrebi koji su tražili novi izgled. "Osjećaj je bio toliko zahvaljujući , da sam odlučio ponijeti tu pozitivnu energiju u N.Y." rekao je Mark.

Isto je činio i za potrebite u Jamaici , Costa Rici i L. A

Jedan od Markovih klijenata Jim iz Long Bich (California) koji je dva tjedna prije šišanja izašao iz zatvora rekao je: "Svaki ljudski život jednako vrijedi" Mark je ispod njegove slike na Instagram profilu napisao "Svi zaslužujemo drugu priliku"

Za sve značajne usluge stiliranja, koje je Mark ponudio tijekom niza godina proizlazi sljedeće. "Jenar Banks, nikada mu neću zaboraviti ime kaže Mark - nakon što sam mu ponudio šišanje i pitao sto želi jesti, nije rekao skoro ništa tjekom cijelog tretmana. Tek nakon što sam završio, i pokazao mu novi izgled, prvo što je rekao je bilo - "Poznaješ li nekog tko zapošljava"?

Kaže da šiša kosu po cijelom N. Y., često i u društvu svoje djevojke koja pita klijente - što bi voljeli jesti ?! Jedan odgovor je glasio - "Nitko me ne pita što ja želim, uglavnom jedem ono što je višak ili otpad".

Mark objašnjava, da je tretman kose potrebitima na otvorenom uz prisutstvo više ljudi, na djelovima grada poput uličica, ćoskova osmišljen ne zato da publika može asistirati. "Ne zato da me vide - kaže  već da drugi mogu sami naći poriv i inspiraciju za dobro djelo, te da budu pažljivi prema onima koji su zaista potrebiti i koji imaju manje"

ČAK I JEDAN MALENI OSMJEH MOŽE DOPRJETI DALEKO!

Za više vijesti iz svijeta kliknite OVDJE

Označeno u