HRT ne može platiti prijenos Čilića i Đokovića za finale US Opena

OPET je preskupa veza između New Yorka i HRT-a. Nakon što su lani u posljednji tren sredili prijenos Marinovog finala protiv Japanca Keija Nishikorija, i ove sezone, na putu do obrane Grand Slam naslova na US Openu, HRT ne može pratiti najboljeg hrvatskog tenisača.

S Prisavlja su Indexu jutros priopćili da pregovaraju o otkupu prava, no kako doznajemo malo je vjerojatno da će uspjeti postići dogovor. Problem je, dakako, u cijeni.

"HRT je u ovom trenutku još u pregovorima oko prijenosa polufinalnog i finalnog susreta na US Openu. Napominjemo, međutim, kako je prošle godine cijena finalnog meča bila veća od cijene cijelog turnira, dok je ove godine čak dva i pol puta veća od prošlogodišnje cijene", kazali su nam.

Podsjetimo kako je to izgledalo lani, kada je HRT objavio da su pregovori izašli iz sportskih okvira te da su upotrijebljeni i diplomatski kanali. Cijena paketa koji se u pravilu prodaju godinama unaprijed za HRT bila je 500 tisuća eura, što znači da su pojedinačni mečevi danas u višemilijunskoj sferi. HRT se nije odlučio na kupnju paketa. 2014. nisu mogli računati na Čilićevu senzaciju, no isti pristup zadržali su, naslovu unatoč i ove sezone.

Čilić večeras iza 23 sata na US Openu za finale i mogućnost obrane naslova igra protiv Novaka Đokovića. Nije ga pobijedio nikad u karijeri u 13 odigranih mečeva. Meč možete gledati na Eurosportu koji ima ekskluzivna prava. Srpski RTS također prenosi meč na svom prvom programu.

Označeno u