Indijski biskupi i Sestre Majke Terezije: Nećemo napustiti Jemen

Zabrinutost, srdžbu i bol zbog podmukloga napada izrazili su indijski biskupi, okupljeni na općoj skupštini u Bangaloreu, govoreći o krvoproliću koje se dogodilo 4. ožujka u Adenu, u Jemenu, u kojemu je poginulo 16 osoba, među kojima četiri časne sestre.

Ubijene redovnice bile su iz Kongregacije Misionarki ljubavi, od kojih je jedna, sestra Anselma, Indijka, iz indijske savezne države Jharkhand.

Oko 180 biskupa nazočnih na općoj skupštini Indijske biskupske konferencije okupilo se na posebnoj molitvi za žrtve, izražavajući sućut kongregaciji koju je ustanovila Majka Terezija iz Kolkate. Ti okrutni napadi zlih umova na kršćanske misionare neće obeshrabriti naše zauzimanje u služenju siromašnima i bolesnima – napomenuli su biskupi, te istodobno očitovali zabrinutost. Osim toga, biskupi su izrazili i nadu u skoro oslobađanje indijskoga salezijanca oca Toma Uzhunnalila, koji je otet i još uvijek je u rukama terorista koji su izvršili krvoproliće.

U priopćenju koje je prenijela agencija Fides, Misionarke ljubavi su izjavile da nakon krvoprolića u Jemenu neće napustiti svoj rad u toj zemlji, nego da će nastaviti služiti siromašnima i potrebitima, podsjećajući da je Majka Terezija uvijek bila u najudaljenijim dijelovima svijeta, neovisno o prilikama na tom mjestu.

Označeno u