Izgubili zadnju bitku: Njihov sin ne smije na liječenje, umrijet će

Charlie Gard je star 11 mjeseci i boluje od rijetke genetske bolesti zbog koje mu progresivno slabe mišići te je pretrpio teško oštećenje mozga.

Liječnici su rekli kako se dječaka ne može izliječiti. Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu u utorak je potvrdio odluku suda u Velikoj Britaniji i odlučio da se malenom Charlieju isključe aparati. Njegovi roditelji sada se više ne mogu nikome žaliti i morat će poštovati odluku suda, piše Mirror. Charlie Gard je star 11 mjeseci i boluje od rijetke genetske bolesti zbog koje mu progresivno slabe mišići te je pretrpio teško oštećenje mozga. Liječnici u Londonu su rekli kako se dječaka ne može izliječiti i da je za Charlieja najbolje da se isključe aparati koji ga održavaju na životu te da se dijete preseli na odjel palijativne skrbi. No, roditelji se s time nisu slagali. - Ne možemo dopustiti da naša beba umre, ako postoji nešto što joj može pomoći. Nećemo ga se odreći bez obzira na sve. Zaslužuje šansu i život kao i svi drugi ljudi - poručili su nakon odluke suda u Londonu roditelji dječaka Connie Yates i Chris Gard iz Bedfonta.

Oni su tražili od suda da im dozvoli da svoje dijete odvezu na liječenje u SAD i skupili su preko stranice GoFundMe nešto više od milijun funti koji su trebali pokriti troškove liječenja. Charlie je rođen 4. kolovoza prošle godine. Bio je zdrav. No nakon osam tjedana počeo ej gubiti snagu. Odveli su ga u bolnicu gdje su mu liječnici dijagnosticirali rijetku bolest, prenosi 24sata.hr

Označeno u