U Argentini kip Gospe Žalosne proplakao krvavim suzama, nadbiskupija dala svoje mišljenje

Prošlog 17. svibnja, u župi Santa Teresita u Argentini, jedan je kip Gospe Žalosne na licu imao crvenkaste mrlje, kao da je riječ o suzama.

Na to je Nadbiskup iz Paranáe zatražio razboritost od vjernika i potaknuo na to da „ovo vrijeme iskoristimo kako bismo obnovili našu vjeru i predanost Presvetoj Majci.“



U župi Svete Teresite u gradu Paraná svi pričaju o djevici koja plače krv

Dogodilo se to u noći 17. svibnja kada se dvadesetak župljanina molilo u kapeli Presvete u župi Svete Teresite u pokrajini Entre Ríos. Jedan od njih je vidio lice Djevice i obavijestio druge. Svi su se približili i zaključili da se radi o „krvi“, bilježi portal Entre Ríos Ahora.

Kasnije su obavijestili i župnika fra Diega Rauscha koji je vijest prenio ostalim vjernicima preko društvenih mreža te preko grupe na WhatsApp aplikaciji.

„Molim vas za mir i spokoj, slika je stavljena u kapelicu Presvete, nasuprot Djevice Marije od Krunice, te se trenutno istražuje. Ovo nije izvanredan događaj, ne treba mu se samo diviti već se trebamo zapitati što to Djevica od nas traži“, rekao je fra Rausch u glasovnoj poruci.

Nadbiskup iz Paranáe je rekao da „bez obzira na ishod“ istrage „ovo vrijeme trebamo iskoristiti kako bismo obnovili našu vjeru i predanost Presvetoj Majci, koja je put koji nas vodi k Isusu, te da nas dirne i pomogne nam da uzvratimo, smotrenošću bratske ljubavi, suzama koje teku iz srca braće koja pate i dušom i tijelom.“

Kako se navodi u priopćenju, činjenica je „da je riječ o nečem što je očito materijalno, tamo je, vidljivo je. Plod koji nam da bit će plod Duha Svetoga u svakome. Crkva nam kao Majka daje savjet da to ne protumačimo ni na koji način.“

„Želi li nam Bog ovim nešto poručiti? Ništa više od onoga što nam je poručio preko svog Sina Isusa, te je stoga prvi plod ovoga ponovno osluškivati Boga ondje gdje nas On čeka: Njegovu Riječ u Crkvi“, dodao je.

„Želi li nam Djevica nešto poručiti svojim suzama? Ništa više od onoga što nam je poručila kada je plakala pred svojim sinom na križu, na Golgoti. Zajedno s Njim žrtvuje svoje srce probijeno ˝mačem˝, mačem ljubavi za čovjeka, pozivajući nas tako da prepoznamo beskrajno milosrđe Boga koji ne dopušta da ga poraze naši mnogi grijesi.“

Za Nadbiskupa, ovaj nas događaj „poziva da se vratimo izvoru milosrđa od kojega nas grijeh želi udaljiti. To bi trebao biti jasan put razlučivanja koje je potrebno da, u dogledno vrijeme, dođemo do pravih zaključaka“, objasnio je u tekstu.

Nadbiskup je naglasio da će obavještavati javnost o napretku istrage.

aciprensa.com/prijevod:medjugorje-info.com

Označeno u