Katolički muški pokret organizira „Festival očeva“ u Austriji

Katolički muški pokret (Katholische Männerbewegung – KMB) u salzburškoj nadbiskupiji ove godine šesti put organizira „Austrijski festival očeva“. Za svetkovinu Duhova, od 17. do 19. svibnja, očevi i djeca pozvani su na druženje u mjestu Seekirchen am Wallersee, objavio je u utorak 14. svibnja Kathpress.

Cilj okupljanja je potpora „aktivnom očinstvu“ u smislu njegovanja povezanosti između djece i očeva, naglasio je u priopćenju referent za pitanja odnosa djece i očeva u KMB-u Salzburg Peter Kaubisch.

„Očevi žele biti aktivni u odgojnom radu i žele provoditi vrijeme s djecom“, ali nedostaje odgovarajuća ponuda, poručio je Kaubisch. Festival za Duhove dio je „Programa za očeve i djecu“ koji kroz cijelu godinu nudi različite priredbe u slobodno vrijeme u Salzburgu i okolici.

„Austrijski festival očeva“ predstavlja kreativnu i zaigranu ponudu uz brojne priredbe za majke i djecu, pojasnio je Kaubisch. Konkretno, tijekom duhovskog vikenda organizatori nude radionice s egzibicijskim borbama, kazališnim predstavama i plesom.

Sve te aktivnosti imaju za cilj omogućiti muškarcima da žive „aktivno očinstvo“. Očevima, stričevima, ujacima i djedovima pritom će se omogućiti zajednički doživljaji s djecom mimo svakodnevice. Program je ove godine proširen na 19 zajedničkih događaja. U idućim mjesecima KMB nudi između ostaloga splavarenje, otkrivanje staništa pčela, mačevalačke vikende, izlete u prirodu, strjeličarstvo i urbanu igru nazvanu „Scotland Yard“.

Katolički muški pokret u Salzburgu dio je Katoličke akcije i djeluje u skladu s geslom „aktivni u pravednijem svijetu“. Ciljevi su mu „snažan angažman muškaraca u Crkvi i društvu“, „specifične muške ponude vezane za identitet, duhovnost, očinstvo, usklađivanje obiteljskog i profesionalnog života, zdravlje i društvena politika“ kao i „zauzimanje za globalnu pravednost i razvoj“.