Kenija: U oružanoj pljački ubijen svećenik

Ubojstva su Gospodinovih službenika nedopustiva

U Keniji je 10. prosinca ubijen katolički svećenik John Njoroge, Muhia, župnik župe Kinoo u Kiambu, 25 kilometara od Nairobija. Na putu prema banci u gradu Kikuyuu, kamo je išao položiti novac prikupljen od milodara vjernika, njegov su automobil zaustavila četvorica muškaraca na motociklima te o njega zatražila da im preda torbu koju je imao kraj sebe. Budući da je svećenik oklijevao, jedan je od razbojnika izvukao pištolj i opalio nekoliko hitaca u prsa velečasnog Muhije.

Razbojnici su potom iz automobila uzeli torbu i svećenikov mobitel, te pobjegli na motociklima. Jedan je očevidac na obližnjem gradilištu isprva čuo hice iz pištolja, a potom ugledao razbojnike koji su projurili na motociklima. Svećenik je proglašen mrtvim po dolasku u bolnicu.

Rastužilo nas je ubojstvo oca Njorogea; ubojstvo Gospodinovih službenika nedopustiva su – kazao je velečasni Francis Kiarie, koji je radio s ubijenim svećenikom. Velečasni John Njoroge Muhia imao je 56 godina, a potječe iz Gatitua u Keniji. Za svećenika je zaređen 30. prosinca 1994. godine i služio je u župi svetoga Petra Stijene u mjestu Kinoo, nedaleko od grada u kojem je ubijen.