Koraci za MIR: Tenisice s ušivenim znakom golubice proputovale cijeli svijet

Cilj nije samo prikupljanje novčane pomoći već i poruka koju šalju, da je moguće i da je bolje hodati putem pomirenja nego putem osvete.

''Koraci za Mir'' jedan je od najznačajnijih programa ''Foruma zajednica roditelja i obitelji'', kojeg provodi grupa žena koja kao svoj zaštitni znak ima golubicu mira.

- Ona je poput ptice feniksa. U njoj smo prepoznali drevno utjelovljenje tradicionalne palestinske nošnje. Počele smo je šivati na tenisice koje smo zatim odnijele u New York. Odjednom smo shvatile da su te tenisice nešto posebne jer su ih svi željeli kupiti – kazala je jedna od članica te organizacije.

Tenisice s ušivenim znakom golubice već su proputovale cijeli svijet: od New Yorka, Hollywooda, Berlina do Europskog parlamenta. Cilj im nije samo prikupljanje novčane pomoći za Forum i za palestinske žene, već i poruka koju šalju svima, da je moguće i da je bolje hodati putem pomirenja, nego putem osvete.

Članovi organizacije su izraelske i palestinske obitelji, koja broji više od 600 članova koje je okupio tragičan gubitak jednog od člana obitelji. Organizaciju su prije 20 godina osnovale osobe s istim životnim pričama.

''Forum zajednica roditelja i obitelji'' provodi mnoge projekte" Među njima su ljetni kampovi za djecu, dobrovoljno davanje krvi te predavanja o povijesti zemlje.

Svatko može doprinijeti projektu i pratiti ga na internetskoj stranici www.steps4peace.org.

- Važno je da Izraelci i Palestinci u svijet pošalju poruku koja ne izražava ni zlo ni tugu. Svatko od nas može pričati o tragediji koja mu se dogodila, a ipak ovo je čudo. Sjedimo ovdje usred BeitJala i zajedno šijemo u namjeri da budemo primjer drugima i primjer u svijetu – poručuju iz organizacije ''Forum zajednica roditelja i obitelji''.