Koža joj je već postala plava: Beba dobila srce u zadnji tren

Tvoje i moje dijete zauvijek će biti povezano srcem koje je raslo u tvojoj utrobi i sada pumpa krv kroz tijelo djeteta koje je raslo u mojoj, poručila je zahvalna majka majci donora.

Bio je na samom rubu , rekao je liječnik Michael McMullan za sedmomjesečnog Lincolna Seayja s Aljaske koji se rodio s rijetkom srčanom manom zbog koje su mu se organi razvili na suprotnim stranama u tijelu.

Poplavio od nedostatka kisika

Malenom Lincolnu trebalo je novo srce, a njegova obitelj čekala ga je od studenog prošle godine. Zadnja dva dana prije transplantacije moglo se vidjeti da su mu to zadnji dani, rekao je Lincolnov otac Rob za Seattle Times, javlja CBS News . Novo srce stiglo je u zadnji trenutak.

Mališanova koža već je počela plavjeti od nedostatka kisika. Najteže, ali i najradosnije trenutke obitelji Seay zabilježila je i fotografkinja Danielle Wakefield.

beba-plava-koza-1.jpg

Dječačićevi roditelji puni su zahvalnosti i sreće što je njihov mališan dobio drugu priliku za život.

Zanijemili od šoka: 'Imamo srce!'

- Odmah sam se počela tresti i plakati. Liječnik mi je objašnjavao sve o operaciji i rizicima. Pričao je kojih 20-30 minuta, ali ja ništa nisam čula nakon što je rekao 'Imamo srce' - napisala je Mindy na stranici na kojoj skupljaju novac za liječenje.

Presretna majka na otvorenim pismom zahvalila je i majci donora čiji identitet, zbog zakona, ne može saznati.

Poruka ljubavi: Tvoje dijete će živjeti u mojem

- Želim da znaš da ne postoje riječi kojima bih izrazila svoju zahvalnost što si mogla biti takva majka u tim posljednjim trenucima, i što si mogla tako nesebično darovati drugu majku. Želim da znaš da ću uvijek imati naveće poštovanje prema daru koji ćemo primiti. Cijenit ću to srce više nego što sam cijenila ijedan dar. Brinut ću se o tom daru najbolje što mogu i osigurat ću da uvijek iskažemo poštovanje djetetu i obitelji od koje smo ga dobili. Možda nikad nećemo znati tvoje ime, ali ja ću te poznavati duboko u svojoj duši. Ti i ja možda se nikad nećemo sresti, možda nikad nećemo razgovarati, ali biti ćemo povezane na višoj, duhovnoj razini. Tvoje i moje dijete zauvijek će biti povezano srcem koje je raslo u tvojoj utrobi i sada pumpa krv kroz tijelo djeteta koje je raslo u mojoj . Na neki način su se spojili i tvoje će dijete živjeti u mojem. Kad moje dijete bude krvarilo, mislit ću na tebe. Kad mu stavim zavoj na ogrebano koljeno, mislit ću na tebe. Kad čujem njegove otkucaje srca, sjetit ću se tebe. Kad mu oči zaklope kad zaspi, sjetit ću se tvog predivnog djeteta. Često ću se moliti iz zahvalnosti i za blagoslove tvojoj obitelji. Cijenit ću dar koji si nam dala. Obećajem - napisala je Mindy.

Prvi put su ga operirali odmah nakon poroda

Rob i Mindy još su u trudnoći saznali da mališan boluje od sindroma zbog kojeg mu se organi razvijaju na suprotnim stranama tijela. Zbog srčanih problema Lincoln je već bio na brojnim operacijama, a prvu je imao kad je bio star svega 12 sati.

Označeno u