Mali anđeo zaspao zadnji put: Umro u naručju mame i tate

Bradley Lowery (6) preminuo je od raka. Dječak je ujedinio engleske nogometaše, bio je veliki navijač Sunderlanda i obožavao je Jermaina Defoea koji mu je postao najbolji prijatelj.

Dječak heroj Bradley Lowery (6) preminuo je od raka.

- Naš hrabri dječak otišao je danas s anđelima u maminom i tatinom naručju. Bio je naš superheroj, borio se do kraja. Srca su nam slomljena - objavili su roditelji engleskog dječaka.

U prosincu prošle godine liječnici su malenom Bradleyu, velikom navijaču Sunderlanda, dali nekoliko tjedana života. No Bradley se nije predao, njegova herojska borba zadivila je svijeta. Dvaput je pobijedio rak, Sunderland mu je ispunio želju i poslao ga na teren gdje je Bradley zabio, a Premiership to proglasio golom mjeseca.

Dječak se nije odvajao od bivšeg kapetana Sunderlanda Jermaina Defoea, koji mu je bio najdraži igrač i koji ga je često posjećivao. Bradley je znao zaspati u naručju svog najboljeg prijatelja kojem je bilo sve teže gledati mališana, slabijeg nakon svake sljedeće kemoterapije. Više od pola svog mladog života proveo je boreći se protiv zloćudne bolesti, a to je radio s osmijehom na licu.

Zadnji Božić poželio je što više čestitki pa ih je dobio preko 200.000 iz cijeloga svijeta. Prkosio je svim liječničkim prognozama i živio je za nogomet. Bio je i kapetan Engleske, nakon što mu je Joe Hart uoči utakmice protiv Litve dao traku, a Defoe ga je izveo na Wembley gdje je mališan morao prekriti uši od ovacija tisuća navijača.

Jermain Defoe slobodno je vrijeme provodio u bolnici ili kod kuće malenog Bradleya, koji je uz svog idola zaboravio na sve probleme. Znajući da je kraj blizu, Defoe se nedavno rasplakao kad su ga pitali za dječakovo stanje.

- Promijenio me kao čovjeka. Odem u bolnicu i tamo smo sami ja i on. Legnemo, on nas pokrije i tako zaspimo. Pričam s njegovom obitelji svaki dan, to je nešto posebno. Teško mi je gledati ga kako pati. Znam da će nas napustiti, ali moje srce neće, tamo će ostati do kraja života - rekao je nedavno Defoe, prenosi 24sata.hr.