MALI HEROJ - Uzeo u naručje dvomjesečnu sestru i nevjerojatnim postupkom spasio život majke

Kaitlyn Cicalese imala je napadaj ispod tuša, a samo zahvaljujući svome petogodišnjem sinu ostala je živa.Petogodišnji Salvatore Cicalese iz Arizone pokucao je na vrata susjede Jessice Penoyer držeći u naručju svoju dvomjesečnu sestru i zavapio: "Moja mama je umrla, možete li se pobrinuti za nas?"

Iako je mislio da je mrtva, maleni Salvatore zapravo je spasio život svojoj majci Kaitlyn koja je imala napadaj dok se tuširala.

Susjeda je prvo pomislila kako je dječak rekao da mu je umro pas, no on je ponovio: "Ne, moja mama je umrla ispod tuša. Možete li se brinuti za nas?" Žena je odmah nazvala hitnu službu koja je vrlo brzo stigla u kuću Cicaleseovih i spasila mladu majku.
 
– Stajao je ispred mene i držao nešto, a ja sam prvo pomislila da je lutka. No onda sam vidjela da drži bebu u naručju – ispričala je susjeda.

Hitna služba odmah je došla u kuću i pronašla Salvatoreovu majku u nesvijesti ispod tuša.

– Spasio mi je život jer da nije otišao po pomoć, vjerojatno bih se utopila – kazala je majka malenog heroja. Ispričala je kako je njezin sin svakoga dana ispituje hoće li imati još koji napadaj i umrijeti.

Dječak je zbog svoje hrabrosti dobio posebno priznanje lokalnih vatrogasaca.