Mama prikupila više od milijun dolara za financiranje obrazovanja za ljude s sindromom Down

Nakon 10 godina, Ruby's Rainbow pomaže u obrazovanju na stotine djece s sindromom Down.

Prije deset godina Liz Plachta rodila je djevojčicu s Downovim sindromom po imenu Ruby. Ljubav koju je Plachta osjećala prema svojoj kćeri nadahnula ju je da omogući stipendiju od 2000 dolara kako bi pomogla drugom djetetu s Downovim sindromom da ode na fakultet.

"Silno sam željela da svijet vidi ono što sam ja vidjela u njoj, a to je da je ona nevjerojatna i sposobna", podijelila je Plachta za CBS News, piše Aleteia.

Početni projekt slanja jednog djeteta na fakultet nije baš prošao kako je planirano. Obitelj je te godine zapravo uspjela prikupiti sredstva za 11 djece s Downovim sindromom. Tako je rođena Ruby's Rainbow - neprofitna organizacija čiji je cilj osigurati visoko obrazovanje onima s Downovim sindromom i pružiti im šansu ne samo da uče, već i da postanu neovisniji i sposobni pridonijeti društvu.

Deset godina kasnije i ovaj program stipendiranja razvio se u nešto puno veće. Dobrotvornom organizacijom prikupljeno je 1,2 milijuna američkih dolara, što omogućava mnogim ljudima s sindromom Down da ostvare svoje snove o visokom obrazovanju i pokažu svijetu koliko su sposobni.


Međutim, iako je program stipendiranja izvrsna prilika za obrazovanje, ono što je zaista zapanjujuće je pozitivna poruka koja se šalje roditeljima djece s Downovim sindromom ili roditeljima koji očekuju dijete s tim dodatnim kromosomom.

Plachta želi da roditelji osjete nadu. Želi da se roditelji ne boje dijagnoze Downovog sindroma.Sa čitateljima je podijela, „[roditelji] pronalaze našu web stranicu, vide sva ta nevjerojatna, lijepa, sposobna lica i ljude koji su tamo s Downovim sindromom koji žive svoj život. I odjednom, plaču suze radosnice i sreće koje im daju novu nadu za budućnost. "

Ovu galeriju nasmijanih lica koja su mnogo postigla možete pogledati ovdje .

Za Ruby, u dobi od 10 godina, ima malo vremena prije odlaska na fakultet, ali nada se da će jednog dana postati liječnica. I dok joj mama govori "Možeš biti sve što želiš, ljubavi moja" - poruka je koju Plachta želi proširiti na sve strane svijeta.

*****

Postoji toliko nadahnjujućih priča o onima s Downovim sindromom koji ostvaruju ciljeve, nadilaze prepreke i očekivanja. Da biste otkrili samo mali broj, pogledajte prezentaciju: