Meksiko - ubijen još jedan svećenik, u posljednjih šest godina u Meksiku ubijena 23 a od početka ove godine četiri svećenika

33-godišnji svećenik vlč. Juan Miguel Contreras García ubijen je jučer po završetku misnog slavlja u župi sv. Pija Pietrelcine u Tlajomulcu u državi Jalisco, prenosi portal Vatican News.

Lokalni izvori izvješćuju kako je ubojstvu prethodio upad komandosa u crkvu. Neki župljani također su otkrili da je svećenik zamjenjivao drugog svećenika koji je primao prijetnje smrću, javlja IKA.
Meksička biskupska konferencija izrazila je, u priopćenju objavljenom povodom ubojstva, zaprepaštenost i tugu. „Upućujemo hitni apel – kaže se u dokumentu - za izgrađivanje kulture mira i pomirenja".

„Ti događaji, koji su za svaku osudu, sve nas pozivaju na mnogo dublje i iskreno obraćenje". Biskupi traže od mjerodavnih vlasti da rasvijetle ovo ubojstvo i počinitelje privedu pravdi, a od počinitelja toga nasilja traže ne samo da polože oružje, nego i odbace „mržnju, ogorčenje, osvetu i sve destruktivne osjećaje".

U državi Jalisco, razdiranoj ratom među narko-kartelima koji pogađa također druga područja zemlje, vode se sukobit između kartelâ Sinaloa i Jalisco Nueva Generación. U Meksiku svećenici, novinari i aktivisti za ljudska prava sve češće postaju žrtve napada kriminalnih skupina. Prošle je srijede nedaleko od glavnoga grada Meksika Ciudad de Méxica ubijen još jedan svećenik: otac Rubén AlcántaraDíaz iz biskupije Izcalli. Centar Católico Multimedial izvijestio je da su u Meksiku tijekom šestogodišnjeg predsjedništva Enriquea Peñe Nieta ubijena 23 svećenika.

Portal Vatican News prenio je i dirljivo svjedočanstvo vlč. Juana Miguela Contrerasa Garcíje o svom pozivu koje je dao kao đakon u sjemeništu u Guadalajari. „Gospodin - rekao je – svrnuo je na mene svoj milosrdni pogled i izabrao me. Za mene svećeništvo znači ispuniti svijet svjetlom".|IKA

Označeno u