Mlada Hrvatica napisala nastavak "Zločina i kazne"

20-godišnja djevojka s cerebralnom paralizom snagu za borbu protiv bolesti pronašla je u ruskoj književnosti. Pročitala je gotovo sve ruske klasike te je odlučila napisati nastavak kultnog romana "Zločin i kazna", pišu ruski mediji.

Ruski državni kanal Rossija-24 objavio je prilog o 20-godišnjoj Heleni Minić iz Zaboka koja je napisala nastavak romana "Zločin i kazna" Fjodora Dostojevskog.
    
U svojoj knjizi Helena piše o Raskoljnikovim godinama u zatvoru, piše hr.rbth.

"Ideju sam dobila kada sam pročitala 'Zločin i kaznu'. Tada sam puno razmišljala o pravu na zločin", pojašnjava Helena što je postala polazna točka za pisanje nastavka romana. "Odlučila sam pokušati. Uopće nisam znala hoću li uspjeti ili ne."

11 mjeseci truda nije bilo uzalud. Književna zajednica je obratila pozornost na roman mlade autorice i on će uskoro biti i objavljen. Helena kaže da joj je san da njezin rad bude objavljen i u Rusiji, premda ju je, kako kaže, strah reakcije kritičara.

Prema riječima Helenine majke, njezina kći planira početi pisati na ruskom. Helena govori nekoliko stranih jezika, no ruski joj je najdraži.