Najveće jaslice na svijetu

Najveće jaslice na svijetu postavljene su u španjolskom gradu Alicanteu i dosežu 18,10 metara visine.

Instalacija "Sagrada Familia" (Sveta obitelj), djelo je umjetnika Josea Manuela Garcije poznatog kao 'Pachi'. Figure Svete obitelji postavljene su na trgu gradske vijećnice i službeno su upisane u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda u utorak 2. prosinca 2020. nakon što je sudac potvrdio njihov rekord.

Tako je Alicante preuzeo rekord koji je prethodno bio postavljen u Meksiku prije 20 godina. Priznanje rekorda moralo se izvršiti digitalnim putem budući da nadležni sudac nije mogao otputovati u Alicante zbog ograničenja kretanja uzrokovanog pandemijom COVID-19.

Fotografija prikazuju impozantne jaslice sačinjene od tri ogromne figure: sv. Josipa koji je visok 18,10 metara, zajedno sa njegovim štapom, 10,58 metara visoku Djevicu Mariju, i 3,25 metra visokog Djeteta Isusa u svojoj kolijevci. Skulptura je obujma 56,02 metra.

Turistička zajednica grada Alicantea kao i organizatori zadovoljni su vizualnom promiđbom koju slika jaslica postiže na društvenim mrežama jer to pomaže reklamiranju i marketingu samoga grada. Cijela ova instalacija i reklama namijenjeni su poboljšanju turizma u regiji, koja je teško pogođena zbog blokada i ograničenja pandemije COVID-19.

najvece-jaslice-na-svijetu.jpg

ruptly.tv/Prijevod: medjugorje-info.com

Označeno u