Nisu li ovo najsretnije časne sestre u svijetu?!

Pogledajte ih kako pjevaju i biti ćete uvjereni u to.

Euharistijski komunikatori nebeskog Oca je zajednica časnih sestara iz Kolumbije kojima je velika strast glazba te imaju snažnu želju da proslave Boga kroz darove koje im je podario.

Sestra María Victoria de Jesús rekla je za CNN da je zadatak njihovog apostolata „evangelizirati kroz što je više moguće sredstava komunikacije,“ te je dodala kako je karizma sestara „komunicirati ljubav Boga Oca“.

Objavile su album na španjolskom jeziku imena Yo le Canto, ili ˝Ja mu pjevam˝, kao i brojna glazbena videa na internetu.

Trenutno rade nove pjesme koje će biti objavljene 2017. i koje su redovito puštane na katoličkim postajama u Kolumbiji, Peruu i Los Angelesu.Euharistijski komunikatori nebeskog Oca su nastali 2004. godine, osnovali su ih Majka Gabriela Del Amor Crucificado i Otac Antonio Lootens, pripadnici dvije zajednice pustinjaka. Sjedište im je u nadbiskupiji u Caliju u jugozapadnoj Kolumbiji. Zajednica uključuje 65 žena vjernica koje su posvećene evangelizaciji kroz društvene mreže.

Sestra Marija od Nazareta, koja je osnovala glazbenu grupu unutar zajednice, se prisjetila riječi Pavla VI. da će „Crkva biti kriva ako ne iskoristi tako moćan medij kao što je televizija te da je Ivan Pavao II. rekao da bi trebala postojati skupina posvećenih osoba koja bi bila zadužena za komunikacijske medije, a time je i naša zajednica rođena.“

vesele-casne2.jpg

Sestra María Victoria de Jesús napomenula je da je njihova glazbena evangelizacija „započela prije tri godine kada smo izdali naš prvi CD uz pomoć nekoliko laika.“

„U posljednjih godinu dana smo počeli raditi glazbena videa kako bi doprijeli do više ljudi. Radimo sve što je umjetničko i audiovizualno: radio, film, glazba, televizija i društvene mreže.“

Dok je zajednica prvenstveno osnovana da radi s komunikacijskim medijima 2004., „glazbena snaga je strastveno iskrsnula  sa sestrama kojima je podaren glazbeni talent“.
Sestra Marija od Nazareta je komentirala kako je „prije donošenja poruke potrebno biti svjedok života i navjestitelj Radosne vijesti, biti vjeran Gospodinu i njegovom pozivu. Zaista, naši zavjeti siromaštva, poslušnosti i djevičanstva nam pomažu dati sve od sebe. Prvi komunikacijski medij je naš život i upravo je to ono što svijet treba – živa evanđelja. Zatim slijedi sve ono ostalo.“

Tekstove, produkciju, smjer i snimanje obavljaju same sestre, koje su pripremljene unutar zajednice kako bi mogle obavljati ove poslove.

„Mi razvijamo sve vizualno, istrenirane smo za napraviti dobar audiovizualni proizvod. Razvijemo ga kao producenti jer želimo da sadržaj bude od visoke kvalitete, da bude najbolji za Gospodina“, kaže.„Naš je cilj pružiti podršku svim biskupijama tako da snaga bude u Crkvi, a ne samo u Caliju. Biti prisutan i tamo gdje su osobe koje ne vjeruju, koje ne poznaju Boga. Tražimo izgubljene ovce i osnažujemo one unutar stada“ napominje sestra Marija od Nazareta.

„Kada nas ljudi slušaju kažu kako osjećaju veliki mir, ljubav Boga Oca, neki čak i zaplaču. Sestre svojim životom u molitvi diraju u srca koja trebaju glas ohrabrenja, trebaju se osjećati kao da ih Bog voli. Želimo ljudima dati nadu.“, zaključuje.


Članak je izvorno objavljen na CNA-u, 14. travnja 2016.