NJEMAČKA CRKVA IZAZIVA VATIKAN: Ispred crkve u Freiburgu u koju odlaze i Hrvati vijori se zastava u znak potpore LGBT zajednici

Njemačka Katolička crkva u Freiburgu odlučila je izvjesiti duginu zastavu u znak solidarnosti s LGBT zajednicom nakon što je Vatikan u ožujku objavio odluku da Crkva ne može blagosloviti istospolno partnerstvo.

Zastava se vijori ispred ulaznih vrata crkve Srca Isusova u Freiburgu u kojoj i Hrvati već desetljećima slave sv. misu na hrvatskom jeziku.

Podsjetimo, vatikanski ured odgovoran za obranu crkvene doktrine, Kongregacija za nauk vjere (CDF) donio je odluku da istospolna zajednica ne može biti blagoslovljena unatoč njezinim “pozitivnim elementima”. Ured je napisao da Bog “nikada ne prestaje blagoslivljati svako svoje hodočasničko dijete na ovome svijetu … ne blagoslivlja i ne može blagosloviti grijeh”.

U Njemačkoj se među velikim brojem svećenika pojavio otpor toj odluci. Umjesto da prihvate odluku Rima, njemački svećenici počeli su protestirati, sazivati sjednice i skupljati glasove koji se protive tim odlukama, što je kulminiralo 10. svibnja 2021. kada su u mnogobrojnim crkvama diljem Njemačke organizirali bogoslužja u kojima su dijelili blagoslov homoseksualnim parovima. Pri tome su zastave duginih boja zavijorile na mnogim crkvenim zvonicima te bile izvješene na oltarima.

Izvor: Fenix-magazin/MD

Označeno u