Novi kršćanski film Mela Gibsona je toliko dobar da je dobio 10-minutni pljesak na svjetskoj premijeri

Od izlaska Pasije 2004. godine pratila ga je kontroverza, ali glumac Mel Gibson se vratio na kršćanski teritorij svojim novim filmom, koji je dobio vrlo pozitivne kritike nakon prvog prikazivanja.

Hacksaw Ridge, film smješten u vrijeme Drugog Svjetskog rata, koji prati priču vojnika koji je zbog svoje kršćanske vjere pacifista, je na svjetskoj premijeri na 73. Venecijanskom filmskom festivalu u rujnu, dobio desetominutni pljesak, izvještava Deadline Hollywood. Film je za sada mogući kanditat za Oscara.

Hacksaw Ridge, govori o Desmondu T Dossou (Andrew Garfield), heroju iz stvarnog života koji je dobio Orden časti nakon što je spasio mnoštvo ranjenih vojnika u Okinawa bitci u Drugom Svjetskom ratu. Doss je bio posvećeni adventist, koji je vjerovao da zbog svoje vjere ne može koristiti oružje, a opet nije mogao okrenuti leđa, dok su drugi išli u rat služiti. Iako je u početku bio prezren od strane svojih suboraca, Doss je ubrzo postao heroj nakon nekoliko primjera nadnaravne hrabrosti.

Uloga kršćanstva u filmu nije neprimijećena, kao što se vidi u traileru (ispod). Dvominutni klip pokazuje nekoliko scena gdje se vidi Dossova vjera, uključujući i scenu žarke molitve, i još jednu kada je pretučen zbog svojih uvjerenja. Također se čini da su Dossova uvjerenja utjecala i na njegove suborce.

Projekt stvaranja filma zasnovanim na Dossovom životu je bio u “evolucijskom paklu” više od desetljeća, dok prethodni brojni pokušaji nisu uspijevali dalje od temelja. Gibson je izvijestio da režira film 2014. godine, osam godina nakon svog pokušaja s Apolcalyptom.

Australac, koji se u međuvremenu borio sa svojim dobro poznatim problemom alkoholizma, je posljednjih godina pokazivao želju da se vrati režiranjuvjerskih filmova, a posebno je preuzeo Hacksaw Ridge zbog snažne kršćanske tematike. Gibsonov sljedeći film će vjerojatno biti nastavak Pasije, a bazirat se na Kristovom uskrsnuću.

Ostali glumci uz Hacksaw Ridgea su Vince Vaughn, Sam Worthington i Hugo Weaving. Film 4. studenog stiže u američka kina, a očekuje se da tada počinje s prikazivanjem i u drugim zemljama svijeta.