Odbili dječaka jer ima Downov sindrom! No, njegov neodoljiv smiješak 'razoružao' je sve

Iz agencije su poručili da na castingu za modele nije spomenuto da prihvaćaju djecu s posebnim potrebama. Majka dječaka zatim je uzela stvari u svoje ruke

djecak-down-sindrom-oshkosh-1.jpg

Foto: Facebook/Meagan Richter Nash

Američka modna agencija na nedavnom castingu odbila je dječjeg modela Ashera Nasha (1) jer boluje od Downova sindroma. Iz agencije su poručili da na castingu za modele nije spomenuto da prihvaćaju djecu s posebnim potrebama.

Unatoč tome, tvrtka OshKosh koja se bavi prodajom dječje odjeće primijetila je fotografije dječaka i ponudila mu prvi modni ugovor.

Incijativa majke

Priča je započela incijativom dječakove majke Meagen koja je fotografije sina podijelila na društvenoj mreži. Spomenula je i loše iskustvo na castingu modne agecnije. Asher zapravo nikada nije dobio priliku pokazati koliko voli biti pred objektivom. Pred fotoaparatom se, naime, snalazi poput pravih modela s iskustvom, a ne skriva svoj neodoljiv smiješak.


Tvrtka OshKosh tako je čula za priču i Asheru ponudila prvi modni ugovor. Dječak će već ove praznike biti jedno od glavnih lica njihovih proizvoda i izloga dućana. Vijest su ubrzo prenijeli mediji poput ABC-ja, CBS-a, US Magazinea i drugih.

djecak-down-sindrom-oshkosh-2.jpg

Foto: Facebook/Meagan Richter Nash

Majke iz različitih krajeva svijeta uputile su riječi podrške dječaku i njegovoj obitelji. Svojim potezom, koji je rezultirao velikom modnom prilikom za Ashera, Meagen je insprirala druge obitelji s djecom s posebnim potrebama. Zanimljivo je da je upravo studeni mjesec za podizanje svijesti o osobama s Downovim sindromom. Nekad nesuđeni jednogodišnji model sada polako gradi put prema profesionalnoj karijeri.

Označeno u