Oteti svećenik ipak nije razapet na Veliki petak

Biskup Paul Hinder, apostolski vikar Južne Arabije, izjavio je izjavio kako postoje “snažne indicije da je otac Tom još uvijek živ i u rukama otmičara”, ali kako ne može dati više informacija zbog sigurnosti ovog salezijanskog svećenika.

Premda su prije tjedan dana salezijanci demantirali vijest kako će otac Tom Uzhunnalil, otet tijekom napada na starački dom u Jemenu, biti razapet na Veliki petak, jučer su neki naši mediji prenijeli vijest kako je do razapinjanja ipak došlo, citirajući pritom austrijskog kardinala Christopha Schönborna koji je o ocu Tomu govorio prilikom propovijedi na Uskrsno bdijenje.

Odmah idući dan kardinal Schönborn i Bečka nadbiskupija objavili su kako do ubojstva ipak nije došlo, a demanti je poslao i biskup Paul Hinder, apostolski vikar Južne Arabije koji je izjavio kako postoje “snažne indicije da je otac Tom još uvijek živ i u rukama otmičara”, ali kako ne može dati više informacija radi sigurnosti ovog salezijanskog svećenika.

“Kardinal Schönborn već je ispravio svoju izjavu, koju je temeljio na pogrešnoj izjavi nadbiskupa Bernarda Morasa u Bangaloreu. Određeni mediji u Indiji su prenervozni i znatiželjni te nisu svjesni da se igraju sa životom oca Toma. Ne mogu reći ništa više zbog razloga koje sam dao u prvoj rečenici”, rekao je biskup Hinder u razgovoru za Catholic News Agency.

Sami salezijanci u Indiji zamolili su da se prestanu širiti lažne informacije i glasine o sudbini oca Toma, navodeći kako jednostavno nema dokaza o njegovoj smrti, ali ni službenih informacija o njegovoj lokaciji i sudbini.

Otac Tom, salezijanski svećenik koji je pomagao sestrama Majke Terezije u staračkom domu u Jemenu, otet je prilikom napada na spomenuti dom od strane islamista koji su pritom ubili 16 osoba, među njima 4 časne sestre, nekoliko članova osoblja, ali i štićenika!

Označeno u