Papa Franjo: „Već tri dana mogu hodati“

Vatikan je objavio video na kojem papa Franjo ovog tjedna u šali govori skupini biskupa iz Brazila da mu se poboljšala pokretljivost, piše nedjelja.ba.

„Već tri dana mogu hodati“, rekao je kroz šalu Papa mahnuvši, 27. lipnja, dok je uz pomoć štapa kročio knjižnicom Apostolske palače.

U stražnjem dijelu sobe mogla su se vidjeti njegova invalidska kolica dok je pozdravljao brazilske biskupe. Papa ih je koristio za mnoge svoje javne audijencije skoro dva mjeseca.

 Komentar 85-godišnjeg rimskog prvosvećenika dolazi nakon što je pomoću štapa prešao kratku udaljenost tijekom završne mise Svjetskog susreta obitelji 25. lipnja i preko pozornice dvorane Pavla VI. za vrijeme audijencije s članovima Neokatekumenskog puta 27. lipnja.

Papa Franjo je rekao da je prvoga tjedna u svibnju započeo liječenje ozljede koljena. Zbog zdravlja je odgodio dva međunarodna putovanja u: Libanon i Južni Sudan.

U susretu s delegacijom brazilskih biskupa potaknuo ih je da s njim razgovaraju koliko god žele i da govore „bez cenzure“.

Sastanak je trajao tri sata dok su brazilski biskupi s Papom pričali o svojoj zabrinutosti zbog uništenja prašume Amazone, prenosi portugalska služba Vatican Newsa.

Tijekom rasprave o Amazoniji, nadbiskup Evaristo Pascoal Spengler iz Maraja rekao je da je papa Franjo „zatvorio oči u izrazu boli i patnje, a zatim upitao: ‘Što možemo učiniti?'“

„Vrlo je osjetljiv na ovu stvarnost uništenja u Amazoni“, rekao je Spengler, koji služi kao predsjednik Panamazonske crkvene mreže (Repam).

Više delegacija biskupa iz Brazila sastajalo se s Papom u svibnju i lipnju tijekom svoga pohoda ad limina koji se obično obavljaju svakih pet godina, jer više od 5 300 biskupa u svijetu na taj način rotiraju kroz Rim.

Označeno u