PAPIN APEL ZA LIBANON Izmolimo ovu molitvu velikom čudotvorcu za sve stradale u eksploziji

Papa je Franjo pozvao na molitvu za Bejrut i njegove građane.

Na kraju opće audijencije u srijedu, 5. kolovoza Papa Franjo uputio je snažan apel za Libanon, zemlju koju su jučer potresle dvije snažne eksplozije u kojima je stradalo najmanje 100 osoba, a više tisuća ih je ranjeno. Papa Franjo je potaknuo na molitvu za tu zemlju, za žrtve i njihove obitelji.

- Molimo za žrtve i njihove obitelji. Molimo i za Libanon kako bi se, zalaganjem svih svojih društvenih, političkih i vjerskih sastavnica, mogao suočiti s ovim tragičnim i bolnim trenutkom i uz pomoć međunarodne zajednice prevladati ozbiljnu krizu kroz koju prolazi - rekao je Papa u svom apelu.

Priključimo se i mi i izmolimo nebeski zagovor svetog Šarbela kojeg, među ostalim, nazvaju “svecem mira” i “Padre Pijom Bliskog Istoka”. Poput mnogih drugih svetaca, Gospodin je preko njega još za života činio mnoga čudesa, a ona su se, naravno, nastavila i nakon njegove smrti.

Molitva sv. Šarbelu

Bože, Ti si Svetog Šarbela, redovnika i pustinjaka, neizmjerno svetog i slavljenog u Svojim Svecima, nadahnuo da živi i umre na putu Isusa Krista, i dao mu snagu da se povuče iz svijeta i da u svojem pustinjskom prebivalištu postigne vrhunac redovničkih kreposti: siromaštvo, poslušnost i čistoću. Usrdno Te molimo da i nama daruješ milost, da Te po njegovom primjeru ljubimo kao što Te je on ljubio i da Ti služimo kao što Ti je on služio. Svemogući Bože, Ti si brojnim čudesima i milostima pokazao kolika je moć zagovora Svetog Šarbela, pa Te usrdno molimo da nam po njegovom zagovoru daruješ milost ……... Amen.

Očenaš ... Zdravo Marijo ... Slava Ocu ... Sveti Šarbele, moli za nas !

Označeno u