Pariška gradska vijećnica neće slaviti Uznesenje BD Marije već "Mačji festival"

Gradonačelnica Pariza, Anne Hidalgo, naredila je da se 15. kolovoza ne slavi blagdan Uznesenja BD Marije, već "Mačji festival".

Ova odredba bila bi posljednji antikatolički potez socijalističke gradonačelnice Pariza koja je na tu dužnost ponovo izabrana 29. lipnja za svoj drugi mandat. Za otkrivanje izmjene Gradske uprave koja je zamijenila marijansku svetkovinu Uznesenja Marijina sa svetkovinom posvećenoj mački, bila je web stranica Fdsouche.com, koja je već poznata po brojnim bitkama protiv ekscesa političke korektnosti.

Navedena internetska stranica zapravo je nedavno objavila da se na službenoj web stranici pariške gradske vijećnice, u kalendaru ljetnih otvaranja i zatvaranja pojavila objava kako 15. kolovoza općinski dužnosnici neće biti na poslu jer postoji "fête des chats", (Mačji festival), a ne zato što se slavi svetkovina Uznesenja BD Marije na nebo.

Vijest o javnoj proslavi Festivala mačaka umjesto kršćanske svečanosti odmah je zapalila društvene mreže s kritikama na račun lijevo orijentirane gradonačelnice. Jedan od najoštrijih komentara, na primjer, glasi: "Ne gospođo Hidalgo, 15. kolovoza nije "Mačji festival". Plaća vas francuski narod, a ne mala skupina ljudi koja mrzi kršćanstvo."

Za sada, Gradska uprava nije objavila pojašnjenje o promjeni ove svetkovine u kolovozu, ali i osim ove izmjene, prvi grad Francuske do sada je bio karakteriziran inicijativama koje su očito imale za cilj prikriti, ako ne i poništiti većinu kršćanskih tradicija i običaja.

Tako je 2017. godine gradonačelnica Hidalgo u ime multikulturalizma zabranila tradicionalne božićne sajmove na Elizejskim poljanama, jer štandovi sa kipićima i sličicama koje prikazuju Isusovo rođenje i kršćanski kult nisu, prema njenim riječima, bili "primjereni" za poznatu parišku šetnicu.

Bitka socijalističke struje protiv kršćanskih simbola sve u cilju provođenja "sekularizma" dovela je i do uklanjanja jaslica koje su se bile postavljale tijekom božićnog razdoblja unutar Općine, još od vremena gradonačelnika Chiraca.

Sekularistička ideologija gradonačelnice očitovala se i u kontekstu rasprave o rekonstrukciji katedrale Notre Dame, jer se ona u više navrata jasno usprotivila rekonstrukciji crkve prema njezinoj originalnoj izvedbi, preferirajući modernistička arhitektonska rješenja nasuprot starih i tradicionalnih oblika vjerske građevine.

Opsjednutost prve građanke Pariza prikrivanjem i uklanjanjem simbola tisućljetne kršćanske prošlosti Pariza i Francuske s druge strane se nevjerojatno poklapa sa njezinom snažnom naklonošću prema Islamu.

Gradska uprava, pročišćena, po nalogu gradonačelnice Hidalgo, od bilo kakvog referenciranja na kršćanstvo, periodično otvara vrata odlukom predstavnika ljevice inicijativama kojima se slavi Muhamedovo vjerovanje.

Svake godine, socijalistički gradonačelnik organizira zabavu posvećenu završetku Ramazana u hodnicima Gradske uprave, s rektorom Velike džamije u Parizu koji je gotovo stalni gost na događajima koje organizira Općina. Ramadan bi za sekularistički nastrojenu gradonačelnicu i njezinu stranku bio zapravo "svetkovina koja je dio francuske kulturne baštine".

Iilgiornale.it/Prevela: Paula Tomić/medjugorje-info.com