Pjevač Andrea Bocelli proslavio rođendan u svetištu: "Oduvijek sam osjećao zaštitu svetog Padra Pija"

"Oduvijek sam osjećao zaštitu svetog oca Padra Pija", rekao je legendarni operni pjevač.

U San Giovanni Rotondu, gradu na istočnoj obali Italije, povodom svog 61. rođendana, 22. rujna, legendarni operni pjevač Andrea Bocelli posjetio je svetište svetog Padra Pija iz Pietrelcine u kojem se nalazi njegovo neraspadnuto tijelo, piše Aleteia.

U intervjuu za talijanske novine Foggia Today rekao je: “Došao sam ovdje 2000. godine i povjerio svog oca Svetom Piju. Preminuo je sljedećeg dana". "Od tada nas veže snažna veza. Oduvijek sam osjećao zaštitu svetog Pija."

Bocelli je sudjelovao u misi koju je predvodio monsinjor Nunzio Galantino, predsjednik Uprave dobrima Svete Stolice (APSA), u čast smrti i blagdana Svetog Pija u njegovu svetištu. Bocelli je pjevao tijekom mise i posjetio sobu voljenog sveca.

Pogledajte i poslušajte njegovu izvedbu Ave Marie u San Giovanni Rotondo

Na svom Instagram profilu objavio nekoliko fotografija uz riječi: "Postoje posebna mjesta, mjesta koja su širom otvorena prema čudima nebesa. Mjesta koja šire ljubav i duhovnost, a koja oblikuju ljudi koji su ih blagoslovili svojom svetošću."

San Giovanni Rotondo jedno je od takvih mjesta molitve i brige. Moći iskusiti obnavljajuću snagu svetišta jučer zajedno s braćom sv. Pija iz Pietrelcine i ostalim vjernicima bio je najbolji mogući način da provedem svoj rođendan. Nisam mogao poželjeti bolji dar. Kada bismo malo bolje promislili, taj dar pripada svima nama. Primamo ga svaki dan: život. Čudo koje otkriva milost našeg Stvoritelja."

Talijanski tenor Andrea Bocelli ne boji se govoriti o svojoj vjeri. U svojoj glazbi i u intervjuima tijekom godina pokazao je da je kršćanstvo važan dio i temelj njegova života.

Podsjetimo i to da je prije 11 godina u Međugorju na vanjskom oltaru crkve svetog Jakova održao nezaboravan koncert kojeg je Bocelli opisao kao jedinstveno iskustvo. Nazočilo je više desetaka tisuća gledatelja a mediji u BiH proglasili su ga kulturnim događajem godine u toj zemlji.

Uoči dolaska u Međugorje susreo se sa fratrima i vidiocima u izjavama za medije istaknuo je "Ja idem u Međugorje primiti poruku, a ne dati poruku" te izrazio svoju radost što je mogao pjevati na ovom mjestu mira i milosti.