Posvećena hostija krvari u jednoj crkvi u Salt Lake City-u

Župa je otvorila istragu kako bi utvrdila da li se radi o čudu ili ne.

Prema raznim izvještajima lokalnih medija, župa Salt Lake City-a (Utah, SAD) završava istragu o mogućem čudu u crkvi Svetog Franje Ksaverskog u mjestu Kearns, petnaestak kilometara južno od glavnog grada države Utah.

Kako su izvijestili lokalni mediji, posvećenu hostiju, tijelo Kristovo primilo je dijete koje, kako se čini, još nije primilo prvu pričest. Kada je član djetetove obitelji to shvatio, vratio je tijelo Kristovo svećeniku koji je hostiju stavio u čašu s vodom da se otopi. Obično se, u ovakvim slučajevima posvećena hostija otopi za nekoliko minuta.

Nakon tri dana, hostija ne samo da je plutala u čaši, nego je i na sebi imala nekakve crvene mrlje, kao da krvari. Kada su postali svjesni euharistijskog čuda, župljani su joj se približili kako bi je promotrili i molili se ispred hostije koja krvari.

Lokalna župa je oformila komisiju koja bi istražila euharistijsko čudo. Komisija je sastavljena od dvaju svećenika, jednog đakona i jednog laika zajedno s profesorom neurobiologije. Župa je preuzela na čuvanje hostiju koja krvari i neće biti izložena javnom štovanju dokle god se ne donesu zaključci istrage ovog slučaja.

„Nedavno su se pojavila izvješća župe o hostiji koja je krvarila u crkvi Svetog Franje Ksaverskog u Kearnsu“, potvrdio je monsinjor Francis Mansion, predsjednik komisije.

„Monsinjor Colin F. Bircumshaw, župni administrator, imenovao je ad hoc komisiju s različitim pozadinama da ispita slučaj. Rad komisije je već započeo. Rezultati će biti objavljeni javno. Hostija je bila pod zaštitom župljanske uprave. Suprotno glasinama, nema projekata oko njezinog javnog izlaganja i štovanja“.

Monsinjor Mansion zaključio je dodajući „koji god bio rezultat istrage, možemo iskoristiti ovaj trenutak kako bi obnovili našu vjeru i pobožnost u najveće čudo – realnu prisutnost Isusa Krista, koji se realizira u svakoj Misi.“

Označeno u