‘Predati se Bogu’: Bivši nogometaš Manchester Uniteda i reprezentativac Sjeverne Irske postaje svećenik!

Bivši nogometaš kultnog engleskog Manchester Uniteda, Philip Mulryne, inače i bivši Sjevernoirski reprezentativac, kao i bivši suigrač velikih igrača koji su obilježili europski nogomet, Ryana Giggsa i Davida Beckhama igrajući u slavnom engleskom klubu, uskoro će se zarediti za svećenika.

Njegova je odluka mnoge iznenadila, pa čak i neke njegove najbolje prijatelje.

Podsjetimo, Philip Mulryne za reprezentaciju svoje Sjeverne Irske ima 27 nastupa, kad smo već spomenuli Sjevernu Irsku također spomenimo da će se Hrvatska i Sjeverna Irska sučeliti u prijateljskom dvoboju za nekoliko dana, dakle 15. studenog, u Belfastu.

Philip Mulryne je u svojoj bogatoj karijeri igrao za Manchester United, Norwich City, Cardiff City, Ipswich i Legiu iz Warsave, zbog ozljede je karijeru odlučio završiti u 30. godini života. Zanimljivo je da se radilo o poprlično “zločestom dečku” britanskog nogometa s obzirom kako je zbog neprimjerenog ponašanja svojedobno bio udaljen iz reprezentacije. Član dominikanskog Reda Philip Mulryne je postao nakon što mu se život potpuno preokrenuo poslije ozljede, da bi 2008. godine postao pitomac Papinskog irskog zavoda u Rimu,a počeo je i pripreme za svećeništvo.

Kako su pisali mediji u Sjevernoj Irskoj bivšeg reprezentativca na svećenički poziv je potaknuo biskup Noel Treanor iz biskupije Down i Connor. Nakon što je nogometaš napustio nogomet počeo se baviti dobrotvornim radom te se uključio u karitativne aktivnosti, što je privuklo pozornost medija, a onda je i sam shvatio o čemu se radi, što se vidi i iz njegovih izjava.

“Predati se Bogu u potpunosti kroz prihvaćanje evanđeoskih savjeta, imati Boga kao primjer i unatoč slabosti i nesavršenosti imati povjerenja u Njega da će nas svojom milošću preoblikovati, te prenositi radost poznavanja Boga svima koje susrećemo. To je za mene ideal dominikanskog života i jedan od glavnih razloga koji su me privukli Redu“, rekao je Mulryne, koji je u Rimu imao zadovoljstvo da ga posjeti prijatelj i bivši suigrač iz Norwicha, Paul Mc Veigh, koji se ugodno iznenadio nakon što je vidio koliko mu je zapravo prijatelj sretan i kako je uspio u potpunosti pronaći svoj mir, koji je dugo tražio suočen s brojnim porocima tijekom karijere.

Napomenimo kako je Philip Mulryne za đakona zaređen prije nekoliko dana u Belfastu.

Philip Mulryne se istaknuo i ističe svakodnevnim radom za opće dobro, pomaže beskućnicima, siromašnima, svim potrebitima, u takvom načinu života, služeći Bogu i ljudima, pronašao je svoj smisao. Njegovo ređenje za svećenika predviđeno je za iduću godinu.