Predsjedavajući Njemačke biskupske konferencije najavio “borbu za blagoslov homoseksualnih parova”

Predsjedavajući Njemačke biskupske konferencije Georg Bätzing najavio je u subotu na Kongresu ekumenske crkve u Frankfurtu na Majni kako će se boriti „u kampanji za homoseksualne parove kako bi oni bili službeno blagoslovljeni u Katoličkoj crkvi“.

“Želim da im damo Božji blagoslov”, rekao je biskup Bätzing dodajući “kako se nada da to može postići u okviru trenutnog reformskog procesa Crkve u Njemačkoj”, piše Fenix Magazin.

Iako je bio kritičan „prema blagoslovima homoseksualnih parova od prošle nedjelje i ponedjeljka“, biskup Bätzing se također vrlo jasno pozicionirao “protiv vatikanske zabrane blagoslova homoseksualnih parova” te je to, kako je izjavio, priopćio Rimu.

Prvi čovjek Njemačke biskupske konferencije je kazao kako su se „mnogi blagoslovi već dogodili“ te da „korak koji slijedi jest da takvi blagoslovi ne budu više tajni i čisto privatni već ih treba objaviti u javnosti“. To je, po njegovu mišljenju, upravo novi pokret koji je korak naprijed u promjenama u Katoličkoj crkvi.

Brojne katoličke udruge već su prosvjedovale protiv blagoslova homoseksualnih parova. Vatikanska Kongregacija za nauk vjere u ožujku ove godine je jasno stavila do znanja kako u katoličkim crkvama “nije dopušteno” blagoslivljati homoseksualna partnerstva, jer takvi odnosi “ne mogu biti prepoznati kao objektivno usklađeni s Božjim objavljenim planovima”.

Protiv takvog stava iz Vatikana u zemljama njemačkog govornog područja su prosvjedovale brojne udruge i više od 280 profesora teologije. Prošle nedjelje i ponedjeljka blagoslovi homoseksualnih parova su održani diljem Njemačke.

Označeno u