Preminuo mons. Georg Ratzinger, brat pape emeritusa Benedikta XVI.

Stariji brat pape emeritusa Benedikta XVI. Georg Ratzinger preminuo je danas u svom domu u Regensburgu.

Stariji brat Ratzinger umro je u dobi od 96 godina, a vijest o njegovoj smrti, koju je prenio Catholic News Agency, a potvrdio Vatican News, proširila se velikom brzinom, piše Laudato.

Georg Ratzinger umro je svega tjedan dana nakon što ga je njegov brat papa emeritus Benedikt XVI. posjetio 22. lipnja ove godine. Benedikt XVI. se tako uspio pozdraviti s Georgom s kojim je zajedno zaređen 29. lipnja 1951. godine.

- Jedino što možemo je svima poželjeti takvu naklonost, takav bratski odnos kojeg možemo svjedočiti u odnosu braće Ratzinger. On se temelji na vjernosti, povjerenju, nesebičnosti i čvrstim temeljima. U njihovu slučaju, zajednička je živa vjera u Krista, Sina Božjega - rekao je 22. lipnja biskup Regensburga Rudolf Voderholzer.

Georg Ratzinger je rođen u Bavarskoj 15. siječnja 1924. kao prvi sin Josipa i Marije Ratzinger. Izrazio je rani talent za glazbu, naučio svirati violinu i crkvene orgulje kao dijete. Od 1964. do 1994. godine obavljao je dužnost majstora zbora Regensburger Domspatzen, katedralnog zbora Regensburga. 29. lipnja 2011. proslavio je 60. obljetnicu kao svećenik u Rimu zajedno s bratom.