PRIČA SA SRETNIM ZAVRŠETKOM: Siromašnom dječaku ispunila se velika želja

Petogodišnji dječak iz Afganistana pod imenom Murtaz Ahmadi, čija je fotografija u Messijevom ‘dresu’ napravljenom od vrećica dirnula svijet, konačno je došao na svoje.

Naime, ‘mali’ zaljubljenik u lik i djelo Lionela Messija pronađen je nakon velike potrage koju su pokrenuli Argentinski nogometni savez i Messijevi ‘community manageri’ i za poklon je dobio pravi dres Messija iz Barcelone.

Njegova fotografija u dresu napravljenom od vrećica obišla je svijet, a ubrzo se krenulo u potragu za njime. Kad mu se ušlo u trag, Messi i čelnici Barcelone poslali su mail Nogometnom savezu Afganistana, s željom da Messi i osobno upozna svog obožavatelja. Dječak je postao prava zvijezda u domovini, a danas je dobio Messijev dres nakon sastanka s predsjednikom Nogometnog saveza Afganistana.

“Afganistanski Messi”, kako ga već nazivaju u Afganistanu, dobio je priliku i zaigrati na travnjaku s kadetskom reprezentacijom Afganistana.

Danima plakao

“Plakao je danima jer nije imao dres. Nisam mu ga mogao kupiti jer živimo u siromašnom selu daleko od grada, a onda mu je brat pomogao da napravi dres od vrećica”, otkrio je dječakov otac i dodao:

Brat mu napravio ‘dres’

“Najveća želja mi je da blizu svoje kuće imamo stadion, kako bismo i mi mogli napraviti nekog nogometaša sličnog Messiju. Murtaz jedva čeka upoznati Lea.”

Al Jazeera je razgovarala s 15-godišnjim Homayounom, koji je napravio dres bratu.

“Bilo mi je teško zbog njega jer nije mogao dobiti dres, pa sam mu napravio dres od vrećica. Pravi dres mu, jednostavno, ne možemo kupiti.”

Messi će mališana upoznati na Camp Nouu, Barceloninom stadionu, vjerojatno uoči jedne od sljedećih utakmica prvaka Španjolske i Europe.

Označeno u