Proglašeni „herojima“ nakon što su pomogli ženi i policajcu u Beču

Javnost je pozdravila "herojsku hrabrost" dvojice turskih MMA boraca koji žive u Beču nakon što su pritekli u pomoć jednoj ženi i policajcu usred smrtonosnog napada.

Dvojac, koji je u izvješćima nazvan Mikail Ozen i Recep Gultekin, kratko se pojavio u video snimcima snimljenim tijekom pucnjave u ponedjeljak navečer, u kojima se čuje Ozen kako viče "Skloni se!" na turskom jeziku jer su njih dvoje utočište potražili iza zgrade - koja se čini kao ulaz u podzemnu željeznicu, prenosi Russia Today.

Pored onoga što se vidi na snimci, dvojica muškaraca navodno su priskočila u pomoć i ženi i ozlijeđenom policajcu u tom području.

- Žena je krenula prema mjestu događaja, hodajući pješice. Kad smo vidjeli ženu, zaustavili smo se i sišli dole. Odveli smo i tu ženu na sigurno mjesto - rekao je Ozen za tursku informativnu kuću Hurriyet.

Dodao je: „Tada smo došli do stanice metroa“.

Gultekin je i sam zadobio ozljedu.

U jednom trenutku tijekom incidenta, naoružani napadači bili su udaljeni samo oko pet do šest metara, rekao je Ozen, koji potiče iz turskog grada Sarikaje, ali je sada državljanin Austrije. Rekao je kako su njih dvojica otišla u policijsku stanicu "odmah nakon toga" i ispričali im ono što su vidjeli o napadaču.

Na društvenim mrežama njih dvojica su pozdravljeni kao „heroji Beča“ jer su se izložili opasnosti da pomognu drugima, navodi Russia Today.

Označeno u