Pronađeno mrtvo tijelo otetoga nigerijskoga svećenika

Mrtvo tijelo katoličkoga župnika Johna Gbakaana iz nigerijske Biskupije Minna pronađeno je ovoga vikenda u blizina sela Tufa u saveznoj državi Niger, objavila je agencija Fides, prenosi Vatican News u ponedjeljak 18. siječnja

Župnik Župe sv. Antuna u Gulu Gbakaan otet je zajedno s bratom 15. siječnja, a njegovo je tijelo pronađeno sljedećega dana u blizini mjesta na kojem su oteti. Otmičari su se već 16. siječnja obratili biskupiji sa zahtjevom za otkupninu, no u međuvremenu je svećenik pronađen mrtav a sudbina njegova brata je nepoznata.

Savez nigerijskih kršćana u priopćenju je istaknuo šokiranost novim ubojstvom svećenika. Pastor John Hayab uime Saveza istaknuo je da je nesigurnost na sjeveru zemlje poprimila alarmantne razmjere i ponovno je zatražio od Vlade da spriječi otmice i ubojstva crkvenih djelatnika. „Kad otmičari saznaju da je žrtva svećenik ili pastor traže još višu otkupninu, a u nekim slučajevima ne prežu ni od ubojstva, upozorio je Hayab u izjavi za Fides, poručujući da Vlada i sigurnosne snage moraju učiniti sve da se to zlo zaustavi. (kta/ika)

Označeno u