Redovnica koja je bila gotovo pet godina u zatočeništvu, vratila se u svoju domovinu

Premda je tijekom vremena razvila odnos poštovanja sa svojim otmičarima, bilo je jasno da su joj zamjerali njezinu kršćansku vjeru.

Kolumbijska redovnica, sestra Gloria Cecilia Narvaez, vratila se u svoju rodnu zemlju nakon što je četiri godine i osam mjeseci provela u zatočeništvu u Maliju. Sestra Gloria bila je 2017. godine misionarka u selu Karangasso u Maliju, kad su ju oteli džihadisti. U zatočeništvu je dosta hodala, a unatoč svemu nije se teško razboljela, što pripisuje Božjoj milosti.

– U dane kad bi otmičari odlučili da ostanemo na jednom mjestu, ustajala bih rano ujutro, gledala izlazak sunca i zapisivala svoja razmišljanja, izražavajući povjerenje u Boga – kazala je s. Gloria za Vatican News.

U zatočeništvu je smjela imati šetnje, ali unutar vidokruga otmičara. Kazala je da je veliku utjehu pronašla u ljepoti mjeseca i sjajnim zvijezdama na nebu. Prazna pustinja i čuda prirode pomogli su joj da ostane spokojna i smirena u teškoj situaciji.

– Često sam, dok sam hodala kroz pijesak, na otiscima stopala vidjela da mi Bog pokazuje svoju ljubav. Odabrao me je i bila sam sigurna da me cijelo vrijeme čuva – istaknula je.

Premda je tijekom vremena razvila odnos poštovanja sa svojim otmičarima, bilo je jasno da su joj zamjerali njezinu kršćansku vjeru. Prije nego što je oteta, s. Gloria živjela je u Maliju 12 godina.

Nakon izlaska iz zatočeništva 9. listopada 2020. godine, sestra Gloria otputovala je u Rim, u Italiju. Tamo je upoznala papu Franju koji ju je blagoslovio. Sada se konačno vratila u rodnu Kolumbiju.

Laudato.hr