SAD: Preko 300 crkava napadnuto od proljeća 2020.

Najmanje 301 katolička crkva napadnuta je i vandalizirana u SAD-u od proljeća 2020., prema podacima neprofitne skupine CatholicVote. U izvješću od 13. ožujka navode da su zabilježili 300. napada na katoličku crkvu od svibnja 2020. Dan nakon što je izvješće objavljeno, 14. ožujka, zabilježen je još jedan napad. CatholicVote počeo je pratiti napade na crkve nakon nereda izazvanih smrću Georgea Floyda, prenosi LifeSiteNews.

“Pobune(vezane za slučaj Georga Floyda) započele su val nasilja i vandalizma prema Katoličkim crkvama što se dodatno ubrzalo nakon što su se nemiri (glavni) utišali”, izvijestila je neprofitna organizacija, piše narod.hr.

Bidenovi dvostruki standardi

Prema izvješću, metode nasilja nad crkvama uključivale su palež, uništavanje kipova, pa čak i krađu i oskvrnuće tabernakula. Ostali zabilježeni slučajevi uključuju ometanje misa ili blokiranje ulaza u crkve aktivista za pobačaj. CatholicVote ističe da stotine zabilježenih napada ne uključuju “jednostavne činove provale”, već one činove nasilja u kojima se “čini da je motiv politički ili duhovni”.

Brian Burch, predsjednik CatholicVotea, okarakterizirao je ciljanje katoličkih crkava kao “epidemiju nasilja” za koju smatra da je “stvorila klimu straha za katolike diljem zemlje“.

Izvješće o opsegu napada na katoličke crkve dolazi nakon što su konzervativci identificirali dvostruke standarde u Bidenovoj administraciji kada je riječ o ideološkom nasilju u vezi s katolicizmom ili pobačajem. Konzervativci su upozorili na očitu spremnost Bidenovog ministarstva pravosuđa da pošalje do zuba naoružane timove FBI-a da uhite zagovornike života dok navodno odugovlači s procesuiranjem vandala koji su zagovarali pobačaj.

Iz CatholicVotea kažu da u suradnji s republikanskim zastupnicima u Odboru za pravosuđe Zastupničkog doma rade kako bi natjerali Bidenovu administraciju na poduzimanje značajnijih mjera.

“Imali smo radne skupine za zločine protiv raznih skupina, ali nijednu za katolike“, kazao je Burch.

Označeno u