Šamanski ritual na Svjetskom ekonomskom forumu: 'Koji duh vlada u Davosu?' pita se svećenik

Svećenik Madridske nadbiskupije vlč. Jesús Silva Castignani, doveo je u pitanje duhovnost koja upravlja Svjetskim ekonomskim forumom koji trenutno održava svoj godišnji sastanak u Davosu u Švicarskoj: "Koji duh upravlja Davosom?" upitao je u objavi na svom Twitter profilu.

U sklopu plenarne sjednice koja se održala u srijedu pod nazivom “Klima i priroda: Potreban je sustavni odgovor”, poglavica Putanny Yawanawá iz amazonskog plemena Yawanawá, smještenog u regiji Acre na sjeverozapadu Brazila, izvela je obred.

Nakon što je izgovorila nekoliko zaziva dok je trljala ruke, žena koja je predstavljala starosjedioce puhnula je u glave sudionika, među kojima su bili direktorica Međunarodnog monetarnog fonda, Kristalina Georgieva; predsjednik Svjetske banke Ajay Banga; predsjednik Uprave IKEA-e Jesper Brodin; i milijarder André Hoffmann.

 Nakon što je doznao što se dogodilo, Castignani je na Twitteru postavio četiri pitanja: “a) Bi li vam palo na pamet da pozovete svećenika da izmoli molitvu? b) Znamo li koje duhove gospođa zaziva? c) Kršćanstvo je mračnjačko, ali pripadnici religija koje su vadile ljudima srca nisu bili? d) Koji duh vlada Davosom?”

 Domaćin događaja nazočnost poglavarice Puttany objasnio je kazavši: “Kako bismo gledali u budućnost, moramo se osvrnuti unatrag i vidjeti što su bile želje naših predaka.”

Prije rituala, Puttany je kazala da “kada se ujedinimo u svojim mislima i svojim srcima, tada nas naša Majka Zemlja sluša”. Ritual je okončan pozivom da svi zajednički podignu ruke.