Sjedinjene Američke Države: 54 dana molitve za brak i obitelj

„Pred duhovnom krizom suvremene kulture, nama je potreban Marijin zagovor.“

U Sjedinjenim će se Američkim Državama od Velike Gospe do Gospe od Ružarija, 7. listopada, dakle 54 dana, moliti za brak i obitelj. Molitvu organizira Apostolat krunice za evangelizaciju na čelu sa svojim duhovnim vođom nadbiskupom biskupije Milwaukee Jeromeom Listeckijem.

U pismu poslanom svim američkim biskupima, nadbiskup ističe da „pred duhovnom krizom suvremene kulture, nama je potreban Marijin zagovor“.

„Ne moli se slučajno za obitelj i brak jer je riječ o ključnim temama naših dana, imajući u vidiku Svjetski susret obitelji, koji je će se u nazočnosti Pape u Philadelphiji održavati od 22. do 27. rujna, također i opću redovnu Sinodu o obitelji, koja će se u Vatikanu održavati od 4. do 25. listopada“, piše nadbiskup.

Nadbiskup želi da dani molitve 'pridonesu duhovnoj obnovi zemlje'. Organizatori pak žele da molitveni dani budu poruka nade za današnje društvo. „Krunica će se moliti pojedinačno, u skupini, u obitelji, župi ili u zajednici. Molitva će prva 24 dana imati prosidbeni oblik, a ostale dane će se recitirati zahvalna molitva. Uz glavnu molitvenu nakanu, može se moliti za mir, zaštitu ljudskoga života i za vjersku slobodu.“

Više vijesti iz svijeta čitajte OVDJE

Označeno u