Twitter, Facebook, reddit… Kako pratiti događaje u Bruxellesu putem interneta?

Vjerojatno ste, poput mnogih drugih, za nemile događaje u Bruxellesu jutros doznali putem društvenih mreža ili internetskih portala, a nove vijesti dolaze iz sekunde u sekundu.

Kako biste se lakše snašli u moru informacija, većina društvenih mreža u ovakvim slučajevima kreira svojevrstan ‘feed’ gdje novosti dolaze gotovo u stvarnom vremenu. Evo na što obratiti pozornost.Jutros su Bruxellesom odjeknule eksplozije – na aerodromu, u metrou, a broj preminulih te ozlijeđenih još nije potvrđen. Trenutno ne vozi javni prijevoz, građani se pozivaju da ostanu u kućama. Mreže su opterećene, stoga pozivi i poruke teže prolaze, ali čini se da poteškoća s internetom nema jer nove informacije dolaze iz sekunde u sekundu.

Twitter – nabrže informacije
Kao što to i obično biva, u izvanrednim situacijama ova je društvena mreža najbrža s informacijama, a najbolje se to prati kroz hashtagove i ključne riječi. Evo koje pratiti:

#Bruxelles
#Brussels
#BrusselsAttacks
Ti su hashtagovi trenutno preplavljeni informacijama, a ako želite suziti pretragu, primjerice, pratiti samo tvitove koji sadrže i prijenos događanja putem Periscopea, možete pretražiti #Brussels Periscope.

Kako se u Bruxellesu nalazi i Europski parlament, naši su zastupnici, kao i njihovi asistenti, u centru događanja i većina ih se oglasila preko svojih Twitter profila:

 

Uz njih, informacije na hrvatskom jeziku i/ili relevantne za Hrvate donose:

Označeno u