U ovogodišnjoj božićnoj akciji "NOSIM TVOJE IME U SVETOJ NOĆI U BETLEHEM" sudjelovalo preko 65 tisuća osoba

"Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem" bilo je geslo i ovogodišnje Božićne akcije, koju su sedmu godinu za redom veoma uspješno proveli njemački benediktinci koji žive, mole i rade u opatiji Dormitio na brdu Sionu u Jeruzalemu.

Putem njihova web portala www.dormitio.net  te maila  do Badnjaka, 24. prosinca 2015.,  prijavilo se je preko 65 tisuća osoba, točnije 65.177 osoba. Oni koji su bili poslali svoje cijenjeno ime i prezime u Božićnoj je noći bilo položeno na srebrnu zvijezdu koja se nalazi na mjestu Isusova rođenja u istoimenoj crkvi u Betlehemu.

Prijava i sudjelovanje je bilo besplatno i bez ikakvih obveza, no tko je želio mogao je uplatiti dobrovoljni prilog za ovu benediktinsku opatiju i socijalne projekte u Svetoj zemlji. 2012. godine bilo je prijavljeno 20.789 imena iz različitih zemalja svijeta, a prikupljeno je preko 80 tisuća eura milodara. Lista s imenima bila je dugačka skoro 50 metara i teška oko pet kilograma.  

2013. godine bilo je prijavljeno 36.765 imena, a prikupljeno je bilo 34. 850, 40 eura za tamošnji franjevački obiteljski centar.

Prošle 2014. godine bilo je čak prijavljeno 50.221 osoba, a prikupljeno je oko 88 tisuća eura milodara. Ove godine prikupljeno je 108.988,36 eura za franjevački obiteljski centar (Franciscan Family Center) i za „Life Gate“. Razlog tako velikog odaziva i sudjelovanja ove i prošle godine je ta što su i hrvatski katolički mediji podržali ovu Božićnu akciju tako što su o ovome objavili i obavijestili svoje čitatelje na svojim web portalima.

Prema dostupnim informacijama bilo je dosta i hrvatskih imena i prezimena kako iz Hrvatske, BiH, tako i iz inozemstva (Njemačke, Austrije, ...), što znači da su i hrvatski iseljenici sudjelovali u ovoj akciji. Benediktinci i još stotinu vjernika, nakon Božićne polnoćke i noćnog molitvenog bdijenja (vigilije) pješice se je uputilo kao nekoć pastiri u Betlehem, gdje su na mjestu Isusova rođenja položili listu s imenima i pomolili se za sve njih.

Nakon toga molili su jutarnju molitvu (Laudes) na mjestu Isusova rođenja. Iz Jeruzalema su krenuli ujutro u 2.45 sata, a u 10-ak kilometara udaljeni Betlehem stigli su oko 5 sati ujutro.  Lista je kažu ovi njemački benediktinci iz godine u godinu sve duža, a i teža za nositi. Više informacija na portalu opatije www.dormitio.net ili na facebooku pod nazivom Dormition Abbey Jerusalem.