U Pakistanu 11 kršćanskih TV kanala proglašeno ilegalnima

Pakistanska agencija za regulaciju elektroničkih medija nedavno je 11 kršćanskih televizijskih kanala, na urdu jeziku, proglasila ilegalnim.

Kako doznaje agencija Fides ovim je naredbom pogođeno 11 kabelskih i internetskih televizijskih kanala, od kojih 10 vode protestanti, a jedan katolici.

- Svi glavni regionalni upravitelji pozvani su učiniti nužne korake kako bi na svojem području odmah zaustavili ilegalno emitiranje - stoji u naredbi.

Otac Mushtaq Anjum, pakistanski kamilijanac, koji se zanima za komunikacije i medije, izjavio je za Fides da se u Pakistanu naviještanje Radosne vijesti smatra ilegalnim.

- Posljednjih nekoliko godina kršćanske zajednice su uložile mnogo truda da organiziraju televizijske mreže, bilo kabelske bilo internetske, kako bi se obratili kršćanima i govorili im o vjeri. Za kršćane nema mjesta na javnim televizijskim kanalima. Želimo razumjeti zašto je ovih jedanaest kanala proglašeno ilegalnima. Ovo je novi diskriminacijski zakon koji pogađa nemuslimane - smatra otac Anjum.

Zahtijevamo intervenciju kršćanskog saveznog ministra Kamrana Michaela, kazao je kamilijanac, jer je riječ o stvarnom napadu na slobodu prakticiranja vjere.

To je ujedno napad na viziju utemeljitelja Pakistana, Muhammada Ali Jinaha, koji je zamišljao slobodno društvo, a ne islamsku državu.

Otac Mushtaq Anjum upozorava kako se prema vjerskim manjinama nastavlja ophoditi kao prema građanima drugog reda te poziva pakistansku vladu da zaustavi ove čine zastrašivanja i dotičnu zabranu ukine.

Označeno u