U samostanu u Jemenu ubijene četiri sestre Majke Terezije

Skupina oružanih muškaraca jučer je u Adenu, u Jemenu, napala samostan Misionarki ljubavi, družbe koju je ustanovila Majka Terezija iz Calcutte.

U napadu su poginule četiri časne sestre i njihovih deset suradnika, a poglavarica samostana je pukim slučajem izbjegla smrt.

Dvije ubijene časne su iz Ruande, jedna iz Indije i jedna iz Kenije. Nitko nije poginuo od štićenika, ali su napadači sa sobom odveli svećenika Toma Uzhunnalila, salezijanca koji je živio u samostanu, a u trenutku napada nalazio se u samostanskoj kapeli. Svećenik je bio gost samostana od rujna prošle godine, kad je oružana skupina muškaraca napala i opljačkala njegovu crkvu u Adenu.

Biskup Paul Hinder, apostolski vikar za južnu Arabiju, koji je objavio vijest, smatra da „napad ima veze s religijom.“ Znali smo da je stanje teško, časne su sestre već i prije bile napadane, bile su u opasnosti. Unatoč tomu, odlučile su ostati raditi jer je to dio njihove duhovnosti. Uostalom, bilo je jasno da „područje nije sigurno“, premda nije bilo posebnih naznaka, a „teško je doći do vijesti“ – ustvrdio je apostolski vikar.

Označeno u