VAPAJ VJERNIKA U FRANCUSKOJ: “Vratite nam misu”

Vjernici diljem Francuske na koljenima, s krunicama u rukama mole da im vrate svete mise, svećenici ispovijedaju na ulicama...

Francuska se trenutno nalazi u drugom "lockdownu" koji nosi i zabranu svih religijskih okupljanja, kao i slavljenje misa s narodom.

Više stotina katolika okupilo se u Bordeauxu u Francuskoj kako bi zatražili ukidanje zabrane misa s narodom. Ovakva okupljanja dogodila su se i u Nantesu, Strasbourgu, Rennesu te Versaillesu tijekom vikenda.

Neki su klečali u molitvi na pločniku, pjevale su se himne, a neki od svećenika organizirali su improvizirane ispovijedi piše cnsnews.com koji je objavio i jednu dirljivu fotografiju koja svjedoči snagu vjere i želju za sakramentima u ovim teškim vremenima za crkvu.

francuska-prosvjedi-ispovijed.jpg

Pogledajte i video gdje na okupljanju katolici pjevaju i mole krunicu pod budnim okom policije. 

U Nantesu je skoro 300 ljudi stajalo na kipi ispred kipa Blažene Djevice Marije i skandiralo: “Vratite nam misu.”

Francuska se trenutno nalazi u drugom “lockdownu” koji nosi i zabranu svih religijskih okupljanja, kao i slavljenje misa s narodom, donosi CNA. Trenutno stanje trajat će najkraće do početka prosinca, a vašu pozornost želimo skrenuti na činjenicu da su francuski biskupi uputili žalbu pravnim putem, naglasivši da ovakva zabrana krši slobodu vjeroispovijesti. Žalba je odbijena od strane državnog vijeća, ali je sudskim procesom dopušteno otvaranje crkava tijekom “lockdowna” kako bi katolici mogli pohoditi ta sveta mjesta u blizini svojih domova uz potrebnu papirologiju. Također je svećenicima dopušteno da posjećuju ljude u njihovim domovima i bolnicama.

Označeno u