VIDEO Da vam srce pukne: Djeca u Alepu od šoka više ni ne plaču

Ovo su scene potpunog užasa i tuge u posljednjoj bolnici u Alepu. Video svjedoči ovoj velikoj katastrofi, a mogu se vidjeti i scene brata koji nosi mrtvo novodođenče. Majka je prepoznala mrtvo dijete.

U video snimci vidi se ozlijeđena djevojčica koja od šoka niti ne plaće. Njezina majka Um Fatima je jedina preživjela odrasla osoba od tri obitelji čija je zgrada uništena tijekom ruskog ili srijskog bombardiranja.

Podsjećamo, sela al-Foua i Kefraya u pokrajini Idlib okružuju pobunjenici, a gradove Madayu i Zabadani blokiraju provladine snage.

Još oko 40.000 civila i između 1500 i 2000 boraca ostalo je u nekadašnjem pobunjeničkom uporištu Alepu, rekao je izaslanik UN-a za Siriju Staffan de Misturi.

U četvrti Al-Amirijah koju još djelomice drže pobunjenici i odakle počinje evakuacija, tisuće osoba, među kojima djeca, provelo je noć u ruševinama okolnih zgrada očekujući nastavak operacija.

Stanovnici bez pitke vode i hrane jedu datulje, a spavaju na ulicama i u ruševnim zgradama, na tlu, na oko -6 stupnjeva.

Ne tako davno, podsjetimo se, gledali smo identične snimke iz Vukovara u kojem su četnici tada ubijali žene, djecu i starce...

MOLITVA ZA PRESTANAK RATOVA

Neprestane svađe, pohlepa i zavist vode ovaj svijet u neke mračne dubine. Svakoga dana čujem, Gospodine, o ratovi­ma, o mržnji i netrpeljivosti jednih prema drugima. Ne daj, Gospode, da nevini ginu u ratovima zbog pohlepe koja uni­štava našu ljudskost, jer nijedna stvar ovoga svijeta nije vri­jedna kao čovjek. A ti znaš, Gospode, da u ratovima mnogi pogibaju zbog krivih i nevažnih ciljeva. Djeca ostaju bez svojih roditelja, sama i napuštena. Ljudi lutaju ulicama tra­žeći svoje mrtve pod ruševinama njihovih domova. Odagnaj zlo iz ljudskih umova. Ti si pobijedio u ratu Sotonu. Pobije­di, Gospode, i svaki rat između ljudi. Usadi u njihova srca mir i želju za prestankom krvavih sukoba, jer, Bože, nevini ginu, a vjerujem da ti to možeš promijeniti. Po Kristu, Gos­podinu našemu. Amen. Oče naš…

Označeno u