(VIDEO) U Varšavi osvanuo veliki mural pape Ivana Pavla II.

Velika većina ljudi slaže se da je najveća osoba svijeta 20. stoljeća veliki papa Poljak sveti Ivan Pavao II. On je u pozitivnom smislu, kao antipod vođama komunizma obilježio svijet 20. stoljeća sa željom da ga povede u mir. Zbog toga je papa Ivan Pavao II. i danas u srcima Poljaka živ, a u čast toga dobio jedan od najvećih murala u jednom stambenom bloku Varšave.

Poljsko društvo se posljednjih godina, predvođeno vodećom strankom PiS, okrenulo obnovi Poljske, te brizi i poštivanju tradicionalnih vrijednosti koje su održale poljski narod kroz stoljeća. Briga o obitelji, rađanju djece, poštivanju života od začeća do smrti, obnova ekonomije i gospodarstva (cijela Poljska je veliko gradilište), borba protiv korupcije, restriktivne mjere prema ilegalnom i nasilnom ulasku imigranata iz Afrike i Azije koje potiče Angela Merkel i Bruxelles, oslanjanje na vlastitu snagu i društvene vrijednosti – učinile su Poljsku prepoznatljivom brandom u svijetu, piše Narod.hr.

Mnogi predviđaju da će za 20 godina Poljska biti najpoželjnija država za život u Europi.

Katolička obnova je samo jedan detalj sveopće obnove poljskog društva. Ona se manifestira u svim dijelovima društva: kulturi, obiteljskoj politici, obrazovanju, javnom djelovanju, državnim medijima, te naravno u parlamentarnom životu.

Kao produkt toga u jednom stambenom bloku Varšave nastao je i golemi mural u čast najvećeg Poljaka svih vremena, velikog pape mirotvorca svetog Ivana Pavla II. Papa je, između ostalog, bio svim srcem i ljubavlju vezan uz Hrvatsku, te je u najtežim vremenima njene povijesti u vrijeme srpske agresije, posjetio u Zagrebu, a nakon toga ponovno dolazio pozdraviti i moliti se sa Hrvatima katolicima. Papa Ivan Pavao II. je kao prvog mučenika komunističkog totalitarizma beatificirao kardinala Alojzija Stepinca.

Podsjetimo, u Poljskoj je nastao najveći kip Isusa Krista u Europi. Poljska je u samom srcu Europe podigla je najveći spomenik na svijetu Isusu Kristu – visok 33 metra! Kardinal Henryk Roman Gulbinowicz rekao je tom priliko: “Na karti Poljske i na karti Europe pojavio se Świebodzin. Krist ima raširene ruke za vas i za cijeli svijet!”

Označeno u