Vlasnik tvrtke srezao si plaću da bi povećao plaće radnika na 70.000 dolara

Dana Pricea, vlasnika Gravity Paymentsa, zasmetale su razlike u primanjima šefova i zaposlenika pa je svoju plaću smanjio s milijun na 70.000 dolara godišnjeDan Price (30), osnivač i čelnik američke kompanije Gravity Payments, smanjio je svoju plaću s milijun na samo 70.000 dolara godišnje kako bi zaposlenicima podigao minimalac i to na isti iznos od 70.000 dolara.

Ubuduće će tako svi koji rade u Gravity Paymentsu, bez obzira na funkciju, zarađivati minimalno 70.000 dolara godišnje (oko pola milijuna kuna) što je oko 20.000 dolara više od američkog prosjeka, prenosi Huffington Post.

- Danas svuda vidimo nejednakost koja je prisutna još od velike ekonomske krize 2007. i 2008. godine. Razmišljao sam puno o tome i zaključio - sada je vrijeme da se nešto učini - kaže mladi šef.

Priceovu odluku, kojom je sam sebi za 93 posto smanjio plaću, njegovi zaposlenici dočekali su s velikim oduševljenjem.

Dan Price je Gravity Payments, tvrtku koja se bavi obradom transakcija kreditnih kartica, osnovao 2004. godine. Tada mu je bilo samo 19 godina.

Smanjenje plaće neće mu previše utjecati na standard i stil života. Price je uštedio puno novca, a sam ističe kako nema namjeru mijenjati svoj 12 godina star Audi koji je prešao više od 225.000 kilometara.

Rekao je kako je svoju plaću spreman vratiti na staru razinu, ali tek kad profit kompanije bude na razini od 2,2 milijuna dolara.

- To je svakako dobra motivacija - kaže Price.

Za više vijesti iz svijeta kliknite OVDJE